Vágólapra másolva!
A most zajló párizsi klímacsúcson nem csak a döntéshozók, és a szakmai teamek tanácskozásai irányítják a közvélemény figyelmét a Föld megóvásának fontosságára, hanem egyénien kreatív akciók is.
Vágólapra másolva!

Az erdők megmentésére hívják fel a figyelmet

A párizsi klímacsúcs ideje alatt esténként az Eiffel-torony kerül reflektorfénybe. Az Egy szív, egy fa (1 heart, 1 tree) elnevezésű fényshowval az erdők védelmének fontosságára kívánják felhívni a figyelmet.

Nem csak az Eiffel-torony zöldült be. A párizsi klímacsúcs nyitónapja alkalmából zöld fénnyel megvilágított gízai piramisok és a Szinfx Forrás: MTI/EPA/MASRY YOUM/Mahmúd Abdel Gáni

Naziha Mestaoui, párizsi művész a legmodernebb technológiát és a vizualitást hívta segítségül, hogy ráirányítsa a figyelmet a világ erdeinek megmentésének fontosságára.

A párizsi Eiffel-torony bezöldítése egyedi és kreatív módon figyelmeztet az erdők védelmére Forrás: 1heart1tree.org

Este 18:00 és 1:00 óra (december 3-ig) között a főváros monumentális jelképét virtuális erdővé varázsolják.

Virtuális fákból valódiak

Az Eiffel-toronyra bárki kiteheti saját fáját és egy személyes üzenetet, miután a projekt weboldalán vagy okostelefonra letöltött alkalmazáson keresztül megvásárolt legalább 10 euró értékben egy fát, amely ezután valós időben, a szívverésünk ritmusában pulzál három dimenzióban.

Minden ily módon „kinőtt” virtuális fa után egy igazi fát is ültetnek hét nemzetközi erdőtelepítési program keretében - Brazíliában, Szenegálban, Ausztráliában, Indiában, Franciaországban, Peruban és Elefántcsontparton.

Mindent tudni fogunk az örökbefogadott fánkról

A saját fánk életútjáról 3 éven át félévenként küldenek jelentést, és arról is kapunk információt (Google Earthön), hogy hova ültették el.

Batalegala vidéke Srí Lankán. A föld tüdejének tekinthető erdőségek megmentésének fontosságára hívja fel a figyelmet az Eiffel-torony kivilágítása Forrás: Origo

Az 1 szív 1 fa projektben az alkotó szorosan együttműködött az Egyesült Nemzetek Éghajlatváltozási Keretegyezményével (UNFCCC), valamint a COP21, Párizs városának és az UNESCO-nak is a támogatását élvezi.