Linkajánló

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

http://www.konkoly.hu/ottlap.html
Az MTA Konkoly Thege Miklós Csillagászati Kutatóintézetének honlapja. Írásokat találhatunk az ország legnagyobb csillagászati kutatóközpontjának felszereltségével, műszereivel kapcsolatban, illetve a kutatási programokról, melyeknek jelentős részét éppen a változócsillagok megfigyelése és elméleti kutatása teszi ki. Itt érhető el az Information Bulletin on Variable Stars című kiadvány elektronikus verziója is. (magyar)

http://fenyi.sci.klte.hu/
Az MTA KTM Csillagászati Kutatóintézet debreceni Napfizikai Obszervatóriumának honlapja. Érdekesség a nemzetközi szinten is kiemelkedő és elismert napkorong-észlelési anyag. Kitűnő napfizikai bevezetőt is talál az érdeklődő. (magyar)

http://astro.elte.hu/
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Csillagászati Tanszékének honlapja sok érdekességgel többek között a napfizikáról, a tanszéken végzett kutatásokról és főként az oktatásról. Az itt található Interaktív Csillagászati Portál remek kiindulópontja általános csillagászati ismeretek elsajátításához. (magyar)

http://astro.u-szeged.hu/
A Szegedi Csillagvizsgáló (Szegedi Tudományegyetem) honlapja. Külön említésre méltóak a többek között változócsillagászati kutatásokat és ismeretterjesztő írásokat tartalmazó oldalak. (magyar)

http://www.mcse.hu
A Magyar Csillagászati Egyesület honlapja. Amatőr csillagászati megfigyelések bemutatása, aktuális égi jelenségek leírása, amatőr változócsillagászati megfigyelések gyűjtése, bemutatók és egyéb programok találhatók a gazdag honlapon. (magyar)

http://nostromo.pte.hu/%7Ecarry/csimabi/cs-onlin.htm
A honlap a csillagászat teljes magyar nyelvű bibliográfiájának összegyűjtésére vállalkozik 1537-től napjainkig. (magyar)

http://members.iif.hu/visontay/ponticulus/hidveres/voigt_szferak.html
Voigt Vilmos: A szférák zenéje a világ harmóniája című áttekintő írása fizikáról, csillagászatról, a világképek alakulásáról, zeneelméletről. (magyar)

http://smsc.cnes.fr/COROT/
A COROT asztroszeizmológiai és Naprendszeren kívüli bolygókat kereső műhold honlapja. Megtalálható a misszió leírása, a tudományos célkitűzések számtalan magyarázó ábrával, és rengeteg egyéb hasznos információ. (angol, francia)

http://www.astro.univie.ac.at/~dsn/
A Delta Scuti Hálózat (Delta Scuti Network - DSN) honlapja. Asztroszeizmológiai leírás és a Blazhko-effektus részletes ismertetése. (angol)

http://astro.phys.au.dk/helio_outreach/english/engHA0.html
A dániai Aarhus Egyetem Fizikai és Csillagászati csoportjának ismeretterjesztő oldala a nap- és csillagszeizmológiáról. (angol)