Bottal járó nyugdíjast akart kirabolni egy gyerek, ám az ügyesebben védekezett, mint gondolta

Kékfény
Ki akart rabolni egy kamasz egy idős férfit
Fotó: Max Fleischmann
Vágólapra másolva!
A kamasz egy nyári reggelen ellopott egy biciklit, majd néhány hét múlva felfigyelt egy nyugdíjasra, és elhatározta, hogy ,megszerzi az értékeit. Az idős férfi azonban a járóbotjával védekezett, ám a fiatal továbbra sem adta fel. Csak akkor menekült el, amikor szemtanúk érkeztek a helyszínre.
Vágólapra másolva!

A fiú június közepén reggel, a mezőkövesdi pályaudvar tárolójából 

ellopott egy biciklit, miután felfeszítette a rajta lévő lakatot.

Augusztus elején éjjel pedig felfigyelt egy bottal sétáló 77 éves férfira, odalépett hozzá, és 20 forintot kért tőle. Az idős férfi nem reagált, mire a gyerek hirtelen 

a mellénye külső zsebeihez nyúlt, melyben a férfi pénze és telefonja voltak. Az idős férfi felemelte a botját, hogy a fiú ne tudja kirabolni.

 A kamasz azonban nem adta fel, még kétszer próbált a férfi zsebébe nyúlni, hogy megszerezze az értékeit, azonban az ismét a botjával védekezett. A kamasz ekkor eléállt, és megragadta a férfi botját, magához húzta áldozatát, megragadta a ruhazsebét, ám az idős férfi továbbra is ellenállt, megfordult, mire a fiatal benyúlt a nadrágzsebébe. Közben azonban észrevette, hogy biciklisek közelednek feléjük, ezért elmenekült.

Az ügyészség a büntetett előéletű, letartóztatásban lévő fiatallal szemben javítóintézeti nevelést javasolt.

Évekkel ezelőtt szintén tizenévesek támadtak egy idős nőre Miskolcon, néhány hete pedig Böhönyén nőkre támadt két fiú, hogy megszerezzék a táskájukat, ám azok erősebbnek bizonyultak. Tavaly három budapesti kamasz több nyugdíjasra is rátámadt, majd elszaladtak a megszerzett táskájukkal.

Két évvel ezelőtt egy huszonéves endrefalvi fiatal bement egy 92 éves asszony házába, majd nemi szervét mutogatta neki, ezután kirabolta.