Workshop sorozat eredmények - 2008. február 14.

Vágólapra másolva!
Várakozás feletti eredményekkel zárult a Mobilitás és Multimédia Klaszter első workshop sorozata, amelyre a 30 klaszter tag közel 90 kutatás-fejlesztéssel és üzletfejlesztéssel foglalkozó vezetőt delegált. A 2008. január 30. és február 8. között megrendezésre került hét félnapos ötletkatalizáló workshop-on több mint 200 projektötlet került feltárásra.  
Vágólapra másolva!

A klaszter menedzselésére létrehozott Klaszer Iroda célja a workshop sorozattal az volt, hogy elősegítse a klaszter tagok közötti kutatás-fejlesztési és innovációs együttműködések, valamint szakmai network-ök kialakulását. A workshop sorozaton innovációs menedzsment eszközök alkalmazásával kerültek feltárásra azok a perspektivikus kutatás-fejlesztési és innovációs projektek, amelyek hatékonyabb megvalósítására a klaszter tagok a klaszteren belüli összefogáson keresztül nagyobb lehetőséget látnak.

A workshop sorozat hiánypótló szerepet töltött be a mobil és multimédiás technológiák terén kutatás-fejlesztéssel foglalkozó társaságok körében, amelyek régóta várták a K+F+I együttműködéseket katalizáló platform megalakulását. A Mobilitás és Multimédia Klaszterben elindított kezdeményezés sikerességét mutatja, hogy a 30 klaszter tag több mint 200 olyan projektötletet tárt fel, amelyek megvalósításába partnereket kívánnak bevonni a klaszterből.

A feltárt projektötletek téma szerinti csoportosítása során 25 olyan komplex projektcsoport alakult ki, amelyekben legalább 4-5 klaszter tag közös K+F+I együttműködése került megalapozásra. A projektcsoportokban jelen vannak az adott témában élenjáró kutató-fejlesztő egyetemek, a gyors megvalósítást biztosító kis- és középvállalkozások, valamint a jelentős piaci és hasznosítási tapasztalatokkal bíró multinacionális és nagyvállalatok.

A következő hetekben a feltárt projektötletek erőforrás-tervezése zajlik, amelynek eredményeként kiválasztásra kerülnek a klaszteren belül rendelkezésre állő erőforrásokból megvalósítandó projektek/projektcsoportok. A Klaszter Iroda az erőforrás-tervezést a hazai és Európai Uniós K+F+I pályázati lehetőségekből összeállított forrástérképpel is támogatja.