Vágólapra másolva!
A Mobilitás és Multimédia Klaszter egy üdvözlendő kezdeményezésnek kíván teret engedni honlapján. 2008. április 3-5. között kerül megrendezésre az "Infokommunikáció az életvitel szolgálatában" c. nemzetközi konferencia és szakkiállítás, amelynek célja:
Vágólapra másolva!
  • összehozni és egy asztalhoz ültetni az életvitelt segítő technológiák (pl. orvosi műszerek, hordozható egészségügyi monitorozó eszközök, tele-ápolási, otthonápolási és tele-medicina szolgáltatások, krónikus állapotok megelőzése és menedzselése szolgáltatások, IT alapú wellness, stb.) születőben lévő iparága, és az európai és hazai szociális ellátórendszer javítása iránt érdeklődő szakértőket, gyártókat, szolgáltatókat, kutatókat, üzletembereket, döntéshozókat, végfelhasználókat,
  • betekintést nyújtani a problémákra adható lehetséges válaszokba,
  • megismertetni a legújabb IKT technológiai megoldásokat és,
  • beszélni a további tennivalókról.

A Mobilitás és Multimédia Klaszter egyik kiemelt kutatás-fejlesztési és innovációs tématerülete az elektronikus egészségügyi, valamint az életvitelt támogató informatikai megoldások és szolgáltatások. A klaszteren belül feltárt 200 projektötlet közel 1/4-e, illetve a klaszter tagok 1/3-a érintett ebben a témában, ezért szeretnénk elsősorban ennek az érintett körnek a figyelmébe ajánlani a konferenciát.

A konferencián a Mobilitás és Multimédia Klaszter több klaszter tagja, szakértője, több Elnökségi tagja, valamint a Klaszter Iroda is ott lesz, mint előadó, vagy workshop panel tag. Külön szeretnénk minden érdeklődő figyelmébe ajánlani a konferencia "hídképző" szerepét, amelynek keretében lehetőség nyílik e témában nemcsak a hazai és állami szakértőkkel, de a nemzetközi képviselőkkel is kapcsolatot teremteni.

A konferenciáról további információk az alábbi linken érhetők el: http://www.ivsz.hu/engine.aspx?page=evita-magyar

A konferencia szervezője a Nemzeti Kutatási és Technológia Hivatal, szakmai rendezői a Neumann János Számítástudományi Társaság és az IVSZ.