Karácsonyi ajándékötletek szingli barátnőknek

szilveszteri buli, csillagszóró
Friends holding sparklers in air, at party
Vágólapra másolva!
Már kevesebb, mint egy hónap van hátra karácsonyig, az igazán gyakorlatias ajándékvásárlók ilyenkor már az üzleteket járják és a webshopokat bújják az interneten, miközben újra és újra végigzongorázzák magukban, kinek mit kellene ajándékozni. De úgy, hogy mindenki elégedett legyen. Most azt gondoltuk végig, hogy egyedülálló hölgyismerőseinknek hogyan érdemes ajándékot választani.
Vágólapra másolva!

A legjobb barátnője szingli, ön azonban már családos, és jócskán eltávolodott már attól a korszakból, amikor csak önmagáért volt felelős? Ekkor van a legnehezebb helyzetben, ugyanis például a pelenkák, gyerekjátékok és mondókák háromszögében borzasztó nehéz visszagondolni arra, minek is örült volna régebben.

Élmény neki és nekem, vagy csak neki?

Amikor ön boldog párkapcsolatban vagy esetleg már a saját családjával él, miközben szingli barátnőjének ajándékot választ, érdemes megfontolnia a hagyományos ötletek mellőzését. Inkább másfajta élményekben gondolkodjon!

Amennyiben nem tudna szakítani a „társaságra van szüksége" érzéssel, akkor jöhet egy kis önzés: kapjon ajándékba egy őrületes szilveszteri bulit. Igen, a gyerekeket bízza például a nagyszülőkre, és irány az éjszaka! Egy ilyen éjjel ajándék lehet önnek is. Ha nem tud, vagy nem szeretnél részt venni egy, a régi időket idéző őrületes partin, máris van egy másik ötletünk: fizesse be egy éjszakai fürdőzésre valamelyik nagyszerű fürdőnkbe, ilyenből egyre több van. Még az is lehet, hogy egy év múlva már nem szingli barátnőként kell gondolnia rá, amikor ajándékot választ neki.

Miért ne ajándékozna karácsonyra hatalmas szilveszteri őrületet? Forrás: AFP/Cultura/Sofie Delauw

Szexi és vicces

Szexi ajándéktárgyakból Dunát lehetne rekeszteni. Persze, csak ha már eszébe jutott, hogy rákeressen, egyébként biztos, hogy nem fog az orra elé kerülni a interneten a vetkőzős pasis bögre, az izmos férfi felsőtestet, vagy éppen vetkőző fickókat ábrázoló párna. Amennyiben a kapcsolatuk elég szoros ehhez, és biztosan tudja, hogy nem lesz belőle sértődés, akkor nem is mondunk mást: irány a szexshop, válasszon neki valamit ott! Ha nem érzi magát elég merésznek ahhoz, hogy ilyen helyre menjen vásárolni, a neten is rendelhet például egy kedves ölelőpárnát.

Praktikus

Nem mindenki szeret feltétlenül otthon bütykölni, szerelni, hibákat elhárítani, ez a hiedelmekkel ellentétben egyáltalán nem függ a nemtől vagy a családi állapottól. A szingli barátnőnk előtt is többnyire két út áll, ha a háztartásában előforduló technikai problémákat kezelni akarja: vagy megtanulja maga, hogy kell például lefolyót tisztítani, vagy hív egy szakembert. Ha olyan barátnőnk van, aki megtanulta, hogy kell elhárítani az otthon felmerülő hibákat, aki nem esik kétségbe, vagy akár kifejezetten élvezi is a barkács- és szerelési munkákat, akkor neki ne parfümériában, hobbiboltban, vagy divatüzletben válasszunk ajándékot. A legjobban akkor járhat, ha a barátjával, vagy a férjével elmegy egy barkácsáruházba, és ott vásárol valamit. Van egy másik zseniális ötletünk: elegáns, praktikus és jópofa, de nem elcsépelt a fém jégkocka. A rozsdamentes acél kockákat fagyasztóba kell tenni, csak nem fogja felvizezni a koktélt, amikor kitölti magának az esti filmnézéshez. Garantált siker lesz!

Alkoholos vagy alkoholmentes - nem lesz felvizezve a jégkocka által az ital Forrás: Dreamstime

Techguru

Szingli barátnőjét leginkább úgy látja, hogy tabletjét vagy laptopját babrálva rohangál egyik helyről a másikra, ki sem látszik a munkából? Biztos lehet benne, hogy a munka végeztével sem teszi le ezeket a játékszereket. Itt jön Ön a képbe – meg persze a karácsonyi ajándéka. A legtöbb laptoptulaj például imád a gépén filmet nézni, és azt persze a legkényelmesebben este, az ágyba kuckózva érdemes megtenni. Viszont tudni lehet, hogy az ágynemű, amire leteszi a laptopot, el fogja zárni a szellőzőnyílásokat. Úgyhogy a barátnőjének a kellemes estéihez biztos, hogy szüksége van egy divatos-csajos laptoppárnára, amivel az esti filmnézés tényleg egy kényelmes, kuckós élménnyé válik. De egy minőségi mobil- vagy táblagéptok vagy tartó is felvillanyozhatja a barátnőt. Emellett már nem túl drágán lehet kapni virtuálisvalóság-szemüvegeket is, a segítségével csak úgy repülnek az egyedül töltött órák.

Mi lehet jobb az ágyban kuckózós filmnézésnél? Bár van, aki inkább a padlón nézi Forrás: AFP/Cultura Creative/Cultura/Elke Meitzel

Játékos

Ha az ember éppen egyedülálló, előfordulhat, hogy ráborul az unalom, és semmihez sincs igazán kedve, persze az unottság nem feltétlenül egyenesen arányos a kreativitás szintjével. Lehet, hogy a szingli barátnője roppantul örülne egy felnőtt kifestőnek. Igen, akár kámaszútrás is lehetne, bár akkor ezt már korábban említettük volna. Itt most kifejezetten a megnyugtató és szép, nagy odafigyelést igénylő, művészi alkotásokat magukba foglaló kiadványokra gondoltunk.

Ajándékozzon színkavalkádot! Forrás: Picture-Alliance/AFP/Patrick Pleul

Sportos

Ezerféle kiegészítőt találni a neten edzéshez, futáshoz: terepsport karórák, lépésszámlálók, pulzusfigyelők és a többi társuk. Egyszer (legalább egyszer) menjen el a barátnőjével edzeni és nézze meg, melyik nincs neki, mire lehet szüksége. Lehet, hogy közben Ön is megszereti a sportolást – ha esetleg eddig idegenkedett tőle – és akkor rögtön két ajándékot is adhat: a másik ön lehetne, mint állandó edzőpartner. Higgye el, a karácsonyi nagy falatozások után jól fog jönni a testmozgás.

Akár szingli, akár nem, az ünnepi ételek után jól jöhet a mozgás Forrás: AFP/Image Source/Kevin Kozicki