Ajándékot készít a gyerek - pár apró ötlet sokat segíthet

gyerek ajándékkészítés
MODEL RELEASED. Mother and daughter using paints.
Vágólapra másolva!
A kicsik előszeretettel csomagolják be családtagjaik használati tárgyait és azt rejtik az ajándékok közé. Micsoda meglepetés! Anya félig elhasznált rúzsa! Ez is kiváló ötlet, és nagy szeretettel adják a kicsik, mert tudják: anyának, apának fontos valamit ajándékozni. Ha azonban más felé szeretnénk terelni gyermekeink kreativitását, van néhány jó ötletünk.
Vágólapra másolva!

Az aktivitás és a csöndes várakozás egyaránt része az adventi időszaknak. A gyerekek is érzik ezt a ritmust. Az óvodában, iskolában a közös éneklések és előadások mellett ők is készülnek a karácsonyra.

Fontos, hogy ők maguk dönthessék el, kinek szeretnének ajándékot adni. A legjobb, ha ők találhatják ki azt is, hogy minek örülne a legjobban az illető. A szülők, rokonok is nagyra értékelik a saját készítésű ajándékokat, és a zsebpénzt sem arra kapja a gyerek, hogy abból ajándékot vásároljon.

Inspiráló óvoda

Az óvodában ebben az időszakban nagyon sok olyan témával, tevékenységgel találkoznak a gyerekek, melyek kiváló ajándékötleteket adhatnak akár nekünk felnőtteknek is. Már egy ovis is tisztában van vele, hogy jó érzés ajándékot kapni, és kis alkotásain keresztül azt is megélheti, hogy milyen jó érzés adni.

Az iskolások sokszor karácsonyi műsorral is készülnek, amit a szülők előtt adnak elő közvetlenül az ünnep előtt. Adjuk gyermekeink tudtára, hogy a legszebb ajándék, amit tőlük kaphatunk, amibe sok energiát, időt fektettek, hogy mire elérkezik a fellépés napja, egy kész produkcióval állhatnak ki a közönség elé. Fontos szülői feladat, hogy ezt kellőképpen értékelni is tudja, és nem feltétlenül szavakkal - a jelenlét, az idő, amit a műsor meghallgatásával töltünk a legnagyobb öröme lehet a gyerekünknek: mintha egy kis doboznyi szeretetet csomagoltunk volna be számára.

A hétköznapi feladatok után, munkából hazaérve, hétvégeken szakítsunk egy kis időt arra, hogy meg tudjuk élni a várakozás örömét, az ünnepi készülődést, közös főzést, takarítást, ajándék- és dekorációkészítést. Az együtt töltött idő az egész család számára ajándék.

Forrás: Thinkstock

Ne felejtsük el, hogy nem kell a tökéletességre törekedni az előkészületek során sem, sokkal fontosabb egy jó hangulatú ünnep mindenki számára, mint a hétfogásos vacsora és a drága ajándékok.

A szülők után most következzen néhány ötlet a gyerekek számára is!

Ötletbörze, mit adj a szüleidnek karácsonyra

Biztos nem sokat gondolkodsz azon, mi érdekli a szüleidet, de ha van valamilyen egyértelmű hobbijuk könnyű dolgod van. Másik kiapadhatatlan ajándékforrás, ha a családról készítesz valamilyen összeállítást: fotóválogatás egy prezentációban, naptár, nyári fotók egy kollázson, ez biztosan minden szülő kedvence lesz.

Összegyűjtöttünk pár ajándékötletet, azoknak, akik már itt ülnek velünk az internet előtt. Otthon is könnyen megvalósítható kreatívkodás olcsó alapanyagokból.

Horgászoknak

A horgászfelszerelés kiapadhatatlan ajándékforrás. Egy új úszó vagy csali, egy szuper műlégy mindig jól jön. Ez utóbbi pedig a földön hever, apró tollak, falevelek, színes mütyürök egy horog, cérna és körömlakk és lehet alkotni.

Egy kis segítség: műlégy készítése házilag

Zenebarátoknak

Mp3 válogatás, ami állhat akár a saját kedvenc zenéidből vagy az ő kedvenceiből, vagy akár a kettő keverve.

Családcentrikus szülőnek

Válogatás a családi fotókból és mondjuk egy profi PowerPoint prezentációban összerakva, karácsony este bemutatva. Szerintem a legtöbb szülő értékeli!

Reggeli kávézóknak

Alkoholos filccel dekorált bögre, bármi kerülhet rá.

Forrás: Origo

Teaguruknak

Egy válogatás finom teákból akár egy szép fadobozban - egy szalaggal átkötve, ha esetleg még dekorálásra is futja az idődből - igazi szívmelengető ajándék.

Bárkinek

Egyedi kulcstartó

Kell hozzá egy kulcstartó karika, egy darab szalag és valami, amit rá lehet kötni dekorációnak. Ez lehet egy fakarika, esetleg körbehorgolva, vagy egy nagy gyöngy, egy nagy díszes gomb is megteszi, vagy bármi, amivel egyedivé tudod tenni az ajándékot.

Forrás: Origo

Festett kő

Szalvétanehezéknek, vagy ha elég nagy, akár polc végére könyvtámasznak is lehet használni egy szépen festett követ. Akrilfestékkel vízálló dekoráció is készíthető, ha pedig a vízbiztonság nem szempont egyszerű temperával is lehet festeni a köveket, kavicsokat.

Puha váza

Egy befőttes üveget egy gombolyag vastag bolyhos gyapjúfonallal körbetekerünk. Dekupázs ragasztóval tudod rögzíteni a fonalat az üvegen. A végén az üveg szája köré egy szalagot is lehet kötni, amivel egy pici üdvözlőkártyát is tudsz az üvegre tenni.

Forrás: Origo