Mit nézzünk az ünnepek alatt?

e. t.
Vágólapra másolva!
Elsősorban családtagjainkkal, barátokkal foglalkozzunk karácsonykor, de azért jól tud esni egy kis henyélés, kanapén elnyúló tévézés is. Nézzük, mit nézzünk!
Vágólapra másolva!

„Az RTL-csoport a Reszkessetek betörők-filmekkel készül karácsonyra, de emellett örülök, hogy néhány nappal a Beatünnep után, az RTL Klub nézői szilveszterkor láthatják majd a teljes koncertet. és persze végig lesz Való Világ is" – mondta az Origo megkeresésére Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója.

A TV2-től György Bence válaszolt: „Elképesztően izgalmas a filmkínálatunk, és ez igaz minden csatornánkra. A nézők rajonganak Indiana Jonesért, így ez a sorozat lesz az alap az ünnepek alatt. A későbbi sávban - szakítva a hagyományokkal, igazi kemény akciófilmeket adunk, és nem is akármilyeneket. Országos tévépremier lesz például 24-én az X-Men: Az elsők. Másnap jön a Die Hard 4, utána szintén nagy premier, A beavatott című hollywoodi filmsiker" – mondta a programigazgató.

Van, aki családjával karácsonyozik, más Chuck Norrisszal Forrás: AFP

A FEM3-on az Apádra ütök trilógia szórakoztatja majd a közönséget, míg a Pro4-en Chuck Norris lesz mindhárom este. A Super TV2-n pedig klasszikus nagy rajfilmek lesznek láthatók, mint a Vuk, a Szaffi, a Túl a sövényen, és a Jégkorszak 1-2. „Ezután is jönnek még meglepetések, 28-án például először lesz látható országos tévében a Madagaszkár 3. része, amit most a TV2 mutat be. Szilveszterkor hagyományosan erős a TV2 kínálata, de most még ráteszünk egy lapáttal. A klasszikus, kihagyhatatlan kabaréválogatások után lesz szilveszteri Aktív, különkiadással készül a Frizbi Hajdú Péterrel és lesz extra Kasza! show is. Felidézzük a Sztárban sztár legjobb produkcióit, majd jön egy igazi meglepetés. Éjfél előtt pár perccel a műsorvezetőink összegyűlnek, hogy együtt koccintsanak a nézőkkel és kicsit visszatekintsenek erre az évre. Claudia és Tilla mellett ott lesz mindenki, Ördög Nóri, Majka, a Tények és a Mokka csapata, Németh Lajos és sorolhatnám, tele lesz a stúdió" – tette hozzá a TV2-csoport programigazgatója.

E.T. is felbukkan

A Viasat-tévék programigazgatója, Németh Marika szerint az ünnepek a családról szólnak, de elsősorban a gyerekekről. „Ennek megfelelően fantasztikus filmkínálattal rukkoltunk elő, melyeket imádnak a kicsik, de a szüleik is szívesen megnézik. Ilyen a Jurassic Park, az E.T., a Hook, a Scooby-Doo és a Bolondok aranya. A felnőttek számára az elmaradhatatlan karácsonyi klasszikus az Igazából szerelem szintén képernyőre kerül, és idén egy meglepetéssel is készültünk a nézők számára: délelőttönként az ünnepi készülődés megjelenik a képernyőkön is, dekorálás, karácsonyi koktélok, ünnepi ételek és sütemények készítése formájában" – mondta az Origónak.

A közmédiát is megkérdeztük, mivel készülnek, de több más kérdéssel együtt ezt is visszadobta az MTVA, mondván, „ez nem aktuális". Szerfelett különös kifogásuk ellenére nem hagyjuk ki az állami tévéket a cikkből: 24-én az M1 olyan filmeket ad, mint Az örömapa, a Csillaghercegnő vagy a Napfivér, Holdnővér, éjféltől pedig mise lesz adásban. Másnap a Télapu és a Belle és Sébastien a két kiemelt film, 26-án pedig a Virtuózok-gálára hívnánk fel olvasóink figyelmét.

Alternatív tévézés

Persze akadnak, akiknek már rettentő unalmas a kis Kevin és az ostoba betörők története, vagy negédes, gejl az Igazából szerelem. Nekik érdemes tovább kattintani a távirányítón: 24-én, délután egykor a Fogyókúra másképpen című műsorral kezdhetünk felkészülni lelkiekben arra, hogy a nagy zabálásnak rossz vége lesz – ez a LifeNetworkon látható. Az OzoneNetwork a messzire elvágyódóknak ad vizuális élményt jóformán egész nap, drónokkal rögzített szépséges felvételeket láthatunk, például a francia Riviérát (egykor) vagy Brazíliát (hétkor).

Pucér realityt is nézhetünk Forrás: Discovery

Akinek elege van a tömegből, és rosszul lett a plázákban, hipermarketekben tolongó sokaságtól, annak a Csupasz túlélőket ajánljuk december 24-re, ez a Discovery Channelen lesz. A NatGeón este héttől a Jézus titkai kétórás dokumentumfilm tűnik érdekesnek, de este tíztől a Spektrum is Jézus Krisztussal foglalkozik, arra keresi a választ, mit csinált 18 éves koráig, mielőtt ismertté lett volna.

A TV Paprika Jamie Oliver tökéletes karácsonyát mutatja be, de ha ez nekünk snassz, akkor ott a Comedy Centalon a Brian élete. Ha pedig régi sorozatokkal múlatnánk az időt, akkor mindig ott a Dallas a Story4-en vagy a Kojak a Story5-ön!