Vágólapra másolva!
A girlandok, a fényfüzérek tökéletes elemei a karácsonyi otthondekornak. Most képes anyagunkkal arra szeretnénk tippet adni, milyen girlandokat készíthetnek és hova tudják azokat felakasztani.
Vágólapra másolva!

A karácsonyfa, az adventi- és az ajtókoszorú mellett másképpen is ünnepi díszbe öltöztethetjük a lakást. Erre kitűnőek a különböző girlandok, amelyeket akár mi magunk is elkészíthetünk!

Forrás: fickr/merwing_little dear

Ehhez a füzérhez mintás és színes lapokra, valamint egy cikk-cakk ollóra lesz szükségünk. Egy teásbögre segítségével rajzoljunk köröket a papírra, majd vágjuk ki a cikk-cakkos ollóval. Ezután cellux-szal egyesével, vagy folyékony ragasztóval párosával ragasszuk fel őket egy egyszerű szalagra.

Forrás: fickr/Buttontree Lane

Ez a második verzió már origami tudást és sok-sok türelmet igényel, hiszen meg kell hajtogatni egy tucat csillagot. Számos helyen találunk az interneten is útmutatást csillag hajtogatáshoz. Ha a hajtogatással készen vagyunk, akkor jöhet a fűzés! Mi az ablak fölé ajánljuk.

Forrás: fickr/satakieli

Színes papírból készítsünk csipkét, majd ezeket ragasszuk fel egy szalagra. Egyszerű és mutatós, ráadásul ez a dekor nemcsak az ünnepek ideje alatt állja meg a helyét! Kitűnő dísz a gyerekek szobájába.

Forrás: fickr/FieryLaSirena

Mókás és szokatlan! A karácsonyi zoknik mellett ez a girland kesztyűket is tartalmaz.

Forrás: fickr/saraicat

Ebben az esetben a fényfüzért kombinálták a fenyőágakkal, és ezekkel futtatták körbe a dupla szárnyú ajtót.