Vágólapra másolva!
A karácsony minden kelléke beszerezhető úgy, hogy el sem kell hagyni otthonunkat. De még egyenajándék, sőt ünnepi bérfőzés és -takarítás is vásárolható a fotelből.
Vágólapra másolva!

Azok, akik nagyon elfoglaltak, vagy egyszerűen csak nagyon kényelmesek, nyilván megörülnek, hogy az ünnepek minden hozzávalója és kelléke online is megvásárolható.

Az alapélelmiszerekre - vagy a most nélkülözhetetlen szaloncukorra - nem érdemes sok szót vesztegetni, hiszen számos élelmiszer-webshop működik. Igaz, nem mindegy, hol lakunk, mert a nagy áruházláncok nem szállítanak bárhova. Van, amelyik kész bejglit is árul, egy másik ellenben azzal könnyíti meg a vásárlók dolgát, hogy külön kategóriába rendezve tálalja a leggyakoribb karácsonyi sütemények alapanyagait.

Online élő hal

Az internetről még élő halat is beszerezhetünk. A választék ugyan nem nagy, de találtunk egy pécsi szaküzletet (igaz, nincs klasszikus webshopja, de ettől még lehet online rendelni), és egy Budapestre és környékére szállító bevásárlószolgálatot, amelyik karácsonyig akciós áron viszi a pontyot. Azt gondoltuk, ehhez képest gyerekjáték lesz egy egész pulyka felhajtása, de a legtöbb helyen csak feldarabolva árulják. Végül sikerült ráakadni egy egészet is áruló boltra.

Bort viszont olyannyira nem bonyolult online venni, hogy nem is kell tippeket adni. Ha netán a forralt változatot is szeretnénk elkészíteni, ahhoz ismét az élelmiszer-webáruházak valamelyikét ajánljuk, fűszer, cukor és citrom, illetve narancs alighanem mindenütt lesz.

Mielőtt áttérnénk a táplálékok utáni legfontosabb kellékre, nagyon elfoglalt olvasóink kedvéért megemlítenénk, hogy 4-6 személyre akár komplett ünnepi pulykavacsorát is rendelhetünk, desszerttel és egy üveg borral.

A fenyő házhoz jön

Az már nem újdonság, hogy fenyőfát is lehet interneten venni, az erre szakosodott boltok évek óta üzemelnek, többnyire a magasabb árkategóriában. Van, amelyik külön talpat is árul. Karácsonyfadíszt és -égőt, illetve csillagszórót is rendelhetünk. Nem akarunk elveszni a kiegészítők forgatagában, de ha hangulatról van szó, egy aromapárologtató aranyat érhet. Zenére ott a Youtube, de ha valaki mindenképp pénzt akar költeni, kezdhet mondjuk itt.

Ajándékfronton nyilván értelmetlen a bármiből egyvalamit kiemelni, mégis van megoldás. Akit nem zavar, hogy az övéről messziről ordítani fog, hogy egy másodpercet sem gondolkozott rajta, több helyen találhat előre csomagolt meglepetéseket.

És aki azt gondolja, hogy egy, a fent leírthoz hasonló beszerzési sorozattal csúcsra járatná az ünnepi lustaságot vagy praktikumot, az téved - a fáradságos bevásárlás után további munkafolyamatok kiszervezésére is van lehetőség. A Jófogás.hu minapi közleményéből kiderül, hogy az apróhirdetési portálon egyesek bér-halászléfőzést, ablakpucolást, sőt komplett nagytakarítást is kínálnak az ünnepekre.