Vágólapra másolva!
Az Amerikai filmekből jól ismert, kandalló fölé akasztott zoknik divatjának már itthon is hódolhatunk! Vagy viseljük őket hagyományos mamuszként.
Vágólapra másolva!

Ha karácsonyról szól egy amerikai családi film, akkor biztos lehetünk benne, hogy feltűnnek majd a kandalló fölé akasztott zoknik. Angliában és Amerikában ezek a zoknik az ajándékozás fontos kellékei, hiszen a gyerekek ezekben kapják az ajándékokat. Jó kérdés persze, hogy miért akasztják a kandalló fölé?

Erre a válasz egyszerűbb, mint gondolnánk: a hagyomány szerint a Télapó a kéményen át érkezik, és a kandalló párkányára akasztott zoknikban egyből bele is tudja tenni az ajándékokat. A zoknikat sokan készen vásárolják, és sokan saját kezűleg készítik, de ami közös bennük, hogy a tulajdonos neve mindig olvasható rajta.

Forrás: [origo]

1. Kockás csizma, Ikea 2.490 forint
2. Rénszarvasos gyerekeknek, F&F 2.190 forint
3. Bajszos cipőcske babáknak, H&M 1.990 forint
4. Szőrmés, Women'Secret 22,99 euró
5. Kék norvégmintás, H&M 2.990 forint

Ugyan Amerikában már külön iparág épül a kifejezetten a kandalló fölé akasztható csizmácskák/zoknik trendjének, de azért eredetileg viselésre szánt darabokat is nyugodtan vásárolhatunk ilyen céllal. Ha pedig nem akarják a kandalló fölé akasztani, akkor bele is bújhatnak, hiszen nincs is jobb egy havas téli estén, mint egy jó meleg mamusz vagy zokni.