Szilveszteri buli gyerekekkel

Vágólapra másolva!
Nem ér rá a nagymama, és a bébiszitter is bulizik? Gyerekekkel is lehet izgalmas az ünneplés.
Vágólapra másolva!

Hozzuk előre a koccintást!

A gyerekek imádják utánozni a felnőtteket, ezért nagyon fogják élvezni, ha nekik is rendezünk egy „éjféli” koccintást gyerekpezsgővel vagy alkoholmentes koktélokkal. Öltözzünk ki az alkalomra, az se baj, ha mindenki jelmezbe bújik, vagy saját maga készítette kalapban vesz részt a nagy eseményen.

Forrás: Flickr.com - Americanvirus

Visszaszámlálás lufikkal

Dobjunk be különböző időpontokban olyan lufikat, amelyekre ráírtuk, hány óra van! Azt is írjuk rájuk, mit kell játszani, amíg megérkezik a következő lufi! Így biztosan nem lesz unalmas a visszaszámlálás.

Vegyünk búcsút az óévtől!

Idézzük fel az év legszebb emlékeit! Keressük meg a közös élményekre emlékeztető mozijegyeket, fotókat és más apróságokat! Készülhet egy egyszerű scrapbook, amibe a gyerekek rajzolnak, vagy egy időkapszula, ami nem más, mint néhány fontos emléket, tárgyat rejtő befőttesüveg vagy egy doboz. Amikor megtelt, zárjuk le és írjuk rá az évszámot! Ennél már csak az lesz izgalmasabb, amikor néhány év múlva kinyitjuk.

Alkossunk együtt!

A szilveszter kitűnő alkalom a közös alkotásra. Készítsünk együtt vicces kalapokat, zajkeltő eszközöket, shakereket, papírtányérból órát! Minden adott lesz ahhoz, hogy a gyerekek egy igazi buliban érezzék magukat. Ha bírják éjfélig, csapjunk zajt az új "hangszerekkel" a szabadban, most az egyszer a szomszédok is ki fogják bírni. A közös alkotáshoz itt talál ötleteket!

Sátor a szobában

És ha még mindig nem akarnak lefeküdni, vessük be a sátrat! A kuckóépítés mindig sikeres program. Ha van elég hely, verjünk fel egy sátrat, vagy engedjük meg, hogy a nappali egy részén átvegyék a gyerekek a hatalmat és berendezzenek maguknak egy kuckót – legalább szem előtt lesznek, és lesz időnk szusszanni egy kicsit.

Legyen stresszmentes és különleges ez a nap!