Közösségi játékok az ünnep jegyében 1.

hógolyózás, közösségi játék
Vágólapra másolva!
Mi a teendő, ha a gyerek unatkozik, és már mindent kipróbáltunk, hogy lekössük? Tippek következnek, hogy ne az ilyen drámákról szóljon a karácsonyi készülődés.
Vágólapra másolva!

Javasoljuk e vészhelyzetek elkerülésére más gyerekek meginvitálását otthonunkba, hiszen a közösségi játékok nemcsak az unalmas órák kínjait enyhítik, de számtalan pozitív hatással is bírnak.

Forrás: Flickr/hubertk

Ha van hó, bevethetjük például a Hógolyót a kapuba című játékot. Minimum hat játékosra szükség van ahhoz, hogy az élmény teljesértékű lehessen. A játékosokat két csoportba soroljuk. Egymástól kb. tíz méter távolságban elhelyezünk egy-egy autógumit. Minden játékos öt-öt hógolyót dobhat a másik csapat kapujába (autógumijába). Győztes az a csapat, amelyiknek több hógolyót sikerül bedobnia az ellenfél kapujába.

Hó és kellően tágas szabad tér hiányában akár a szobában is maradhatnak a gyerkőcök, az unalomra a benti játékok is remek orvosságot jelenthetnek. Ilyen például a "Szabálytalan szamár" elnevezésű játék, amely kis térigényű. Rajzoljunk fel egy táblára egy szamarat, majd töröljük le a szemét, a lábait, a farkát és a fülét. Egy játékos kezébe krétát adunk.

A tábla előtt három méterre még megnézheti a szamár törzsét. Ezután bekötött szemmel a táblához kell mennie, és a hiányzó részeket fel kell rajzolnia a szamárra. Természetesen szamár helyett rajzolhatunk mást is, lepkét, lovat, nyulat, madarat. A konyhában szorgoskodó szülő jó esetben már csak a hangos nevetésre lesz figyelmes.

Mindkét játék közösségépítő, motiváló, és fejleszti az ügyességet. Ha pedig anyuka, apuka késztetést érez a csatlakozásra, ne tétovázzon sokáig!