Ingyenszaunától a barlangfürdőig: vízi programok télre

Vágólapra másolva!
Unja a fagyoskodást? Akkor irány a legközelebbi szauna!  
Vágólapra másolva!

Nyilván senkinek sem titok, hogy a rengeteg élményfürdő, masszázscentrum és szauna télen is nyitva vannak, de hogy épp ekkor vannak a leginkább csúcsra járatva, azért nem triviális. Pedig ha belegondolunk, mikor van nagyobb szükség a termálvíz simogató melegére, mint amikor odakint fagypont körül (vagy alatt) a levegő, randa szürke az égbolt, és az embernek még az élettől is elmegy a kedve? Szóval az egész ország tele van szórva termálfüdővel meg szaunával, lássunk egy kis ízelítőt, hova mehetünk egy kis vízi kényeztetésért.

Ingyenes Szaunaszeánsz Tiszakécskén, a Tisza-parti Termálfürdőben

Minden csütörtökön, szombaton és vasárnap 18.00 és 19.00 órai kezdettel várják a nagyérdeműt ingyenes Szauna Szeánszokra, bármit is jelentsen ez. (Ha csak szimplán ingyenes szaunázást, már az sem rossz ajánlat.)

Forrás: Wikipedia

Kézműves foglalkozás, játszóház, gyertyafényes éjszakai fürdőzés

A kaposvári Virágfürdő igazi családi programmal készül: december 14-én szombaton egész nap dúskálhatunk a programokban: nem elég, hogy a délelőtti kézműves foglalkozás ingyenes a gyerekeknek, de az éjjelre is ott maradó felnőttek szaunázhatnak, hópartizhatnak (mi lehet az?), táncbemutatóban gyönyörködhetnek, miközben koktélt csürcsölnek a koktélbárban. Az árakról szerényen hallgat a fürdő honlapja, érdemes előre tudakozódni.

Pálinkás, gyömbéres, mézes, kávéhabos… Na mi? Hát persze, hogy a szauna!

Sajnos a december 7-i orosz szaunáról már lecsúsztunk, de a Kecskeméti Fürdő szinte perverzen sokszínű (vagy sokszínűen perverz) kínálattal várja a szauna-ínyenceket: aki ide látogat, szaunázhat bodzapálinkás gőzben, sőt üldögélhet kamillás, teafás, joghurtos, tejszínes, kókuszos, sörös, kávéhabos és még ki tudja hányféle kipárolgásban. Hogy ez jó-e, döntse el mindenki önmaga, mi mindenesetre magasra vontuk a szemöldökünket. Részletes programok itt.

Szaunaszeánszok és római fürdő Miskolctapolcán

A decemberi hétvégéken este 6-tól 10-ig “fergeteges szauna szeánszok és római fürdő” élvezhető - legalábbis a miskolctapolcai Barlangfürdő ezt állítja. Bár egy olyan csendes és békés elfoglaltsággal kapcsolatban, mint a szaunázás, nehezen tudjuk értelmezni a “fergeteges” jelzőt, biztos jó dolog az a római fürdő, mi kipróbálnánk. Pláne, hogy a 2000 forintos belépődíj három alkalomra is felhasználható.

Háromfogásos esti szaunázás a martfűi Termálfürdőben

December 20-án, péntek este 9 órától különleges, háromfogásos szaunamenüvel készülnek: először narancsos-sós bedörzsölést kaphatunk a finn szaunában, aztán banános-joghurtos párát szippanthatunk a gőzkamrában, végül jeges mentol és fenyő inhalálással zárhatunk a finn szaunában. Fontos: a részvételhez regisztrálni kell a fürdő honlapján feltüntetett mailcímen.