Vágólapra másolva!
Már csak néhányat kell aludni Szentestéig, ami azt is jelenti, hogy már csak néhány napunk van a meglepetések beszerzésére.
Vágólapra másolva!

Érthetően egyre nagyobb a tömeg a bevásárlóközpontokban, az emberek egyre elszántabban keresik szeretteik számára a legmegfelelőbb ajándékot. Természetes, hogy a fókuszban ezúttal (is) a legifjabbak állnak: a kisgyermekek számára talán a legkihívásosabb összeállítani a karácsonyi meglepetés-menüt, úgy, hogy egyszerre hasznosat, ízléseset, szépet és örömszerzőt találhassunk számukra, miközben a pénztárcánk sem ürül ki teljesen.

Forrás: fickr/dbnunley

A kétéveseké a világ

Minek örül egy kisbaba? Leginkább annak, aminek a szülők is, hiszen anya és apa hangulatai határozzák meg az ő életérzését is. Így aztán jöhetnek a bűbájos, praktikus ajándékok, amelyek megkönnyítik a mindennapokat. Remek ajándék lehet például egy utazóágy, amely természetesen rendelkezik pelenkázó résszel, pakolásra alkalmas térrel, és – a legújabb divat alapján – szúnyoghálóval is, hogy a nyár se legyen kellemetlen gyermekünk számára. Az utazójáróka is kellemes meglepetés, hiszen játékra és pihenésre egyaránt alkalmas.

Forrás: fickr/devinf

A különféle járássegítők is megtámogathatják a baba fejlődését, hiszen javítják a mozgáskoordinációt, biztonságot adnak neki az első lépések megtételéhez, és jót tesznek az izomfejlődésének. Vannak speciális, puha hálózsákok, amelyek kiságyban, mózeskosárban egyaránt meleget biztosítanak a kisgyermeknek. A babakocsiban fellógatható játékfigurák mindig örömszerzőek, főleg ha hang kiadására is képesek. Fogzáskor nagy segítséget jelenthetnek, és már újszülött kortól bevezethetők. Az építőkocka megunhatatlan ajándék, ahogyan a különféle plüssfigurákra is garantált az igény.A szem- és a kézkoordináció fejlődését támogatja a plüssképeskönyv, és a plüss-focilabda is, főként ezek színes verziói.

A nagy babák örömére

Nincs is nagyobb öröm a szülőnek, mint gyermeke kacagását hallani, csillogó tekintetét látni ilyenkor, karácsonykor, a díszcsomagolás feltépése utáni percekben, órákban. A két év feletti kisgyermek játékok terén is lehet már válogatós, így érdemes a kedvére tenni, hogy teljes legyen a harmónia a fa alatt. Biztos befutónak számít az építőkocka, a dominó vagy az egyszerű, mesefigurákkal tarkított kártyajáték. Kislányoknak a szép ruha, a babaétkészlet vagy maga a baba örök befutó, a kisfiúk inkább a kisautókra, kishajókra áhítoznak, de az állatos kirakójátékok is népszerűek a 2-4 éves korosztály körében.

Forrás: fickr/just jennifer

Az albumok és a hozzájuk tartozó matricák épp oly kedvelt ajándékok lehetnek, mint a kifestők. Ajándékozhatunk ugyanakkor kréta-készletet, a lányoknak a babaház mindig örömforrás. A memória-és társasjátékok a közösségi élmények alakítói, a gyurma-szett inkább a kézügyességet formálja. Ki ne vágyott volna kisgyermekként színes mesekönyvekre, főként, ha azok hősei elbűvölő állatok? Ma nagy divatnak számítanak ovis körökben a különféle szuperhős jelmezek – ha ezekkel lepjük meg gyermekünket, biztos, hogy a szemében mi magunk is szuperhőssé válhatunk, legalább egy este erejéig. És azon is túl…