A legjobb lelőhelyek egyedi ajándékokhoz

designterminál kis
Vágólapra másolva!
Magyar tervezőktől karácsonyi ajándékot vásárolni menő, plázák helyett menjen kézműves- és design vásárokba az idén!
Vágólapra másolva!

A kézműves- és dizájnvásárok kitűnő alkalmat jelentenek arra, hogy egy körben letudjuk az ajándékvásárlást. Az egyedi meglepetések pedig garantáltan nagyobb sikert aratnak majd, mint a tucattermékek, ráadásul az ilyenkor eléggé idegőrlő plázalátogatást is meg lehet úszni.

WAMP, Millenáris

Azt nem állítjuk, hogy nem lesz tömeg, december 15-én például több mint 200 kiállító termékei közül lehet majd válogatni. A ruhák, ékszerek, kiegészítők és játékok mellett lesz egy sor „praktikus” ajándék is, így határidőnaplóval (Róth Anikó), hő hatására mintát változtató bögrével (Moringa).

Forrás: Wamp

Aki gyerekeknek keres meglepetést, látogasson el a Cerkabella kiadó standjához, kutyabarátoknak pedig a Blökibazár kötelező állomás. Ehető ajándékokból is elég erős lesz a kínálat, lesznek mézkülönlegességek, fűszerek, lekvárok, stb, aki pedig tényleg valamilyen kuriózumra hajt, tegyen egy próbát a DIÓ Sarki Fűszeres saját készítésű diópesztójával vagy diózsírjával. Ugyanitt diólekvár és diószalámi is kapható.

(2013. december 15., december 22. Millenáris – B csarnok, 10.00 – 18.00)

Ajándék Terminál, Design Terminál

120 tervező, 3000 potenciális ajándék, igazán rendhagyó felhozatal - számos alkotó új kollekcióval készült kifejezetten erre az alkalomra. Az Ajándék Terminál az idén már harmadszor jelent alternatívát a plázás bevásárlással szemben. Tény, hogy nem minden kiállított tárgynak lehet hasznát venni a hétköznapokban, de egy egyedi ajándék esetében ez nem is feltétlenül követelmény. Az idén olyan márkák termékei közül válogathatunk, mint az Adamlamp, az Artista, a BP clothing, aStarry Light, IVANKA vagy a NUBU.

(1051 Budapest, Erzsébet tér, 2013. december 7-23. Hétfő-Péntek: 12:00-21:00, Szombat-Vasárnap: 10:00-21:00h)

Forrás: Design Terminál

Közös Piac + DiP Design Passage

A last minute vásárlók plusz egy lehetőséget kapnak december 21-én: a Central Passage-ban is lehet meglepetésekre vadászni, de egy körben a karácsonyi bevásárlást is el lehet kezdeni a termelői piacon. Lesz Nagy Fenyővásár és Bejgli-sarok is, így tényleg minden igazán fontos karácsonyi „hozzávalót” meg lehet majd találni egy helyen.

Central Passage – Új Gödör Klub (1061. Budapest, Király u. 8.)

Ahol nincs tömeg

Nem karácsonyi vásár, de potenciális ajándéklelőhely a TheBéta Version műhelye, ahol minden hétvégén kedvezményekkel várják az érdeklődőket. Egy zsúfolt vásár után kifejezetten felüdülés egy lakásban teázni, és nyugodt körülmények között válogatni a táskák és a tokok közül.

A WonderLabban ajándékutalványt is lehet venni arra az esetre, ha nem ismerjük az alany ízlését, vagy nem egyezik a miénkkel, és érdemes benézni a héten megnyitott Lánchíd 17 Design Showroomba is, hogy aképben legyünk a legújabb trendekkel.

Forrás: [origo]

Piac és pop up üzlet – csak ma

Még éppen odaér, ha gyorsan elindul a Horánszky utcai Kézműves Alkotói Piacra, ahol fiatal tervezők ruhái, lámpái, különböző technikákkal készült ékszerek és újrahasznosított használati- és dísztárgyak közül válogathat. A program 15.30-ig tart.

A MagNet Ház Adventi Bazárja nemcsak a vásárlásról szól, lesz koncert és mesemondás felnőtteknek, ezenkívül el is lehet készíteni a karácsonyi ajándékot, aki kedvet kap a parafafestéshez vagy a tűzzománcozáshoz.

A mai napon az Ankertet is elfoglalják a hazai designerek. A karácsonyi pop up store-ban többek között Doramojzes, Lollipop Factory Budapest, Imogen, Gabo Szerencses és Zwana kreációkat talál. Sokkal kényelmesebb lesz, mint a bevásárlóközpontokban sodródni a tömeggel.