Tizenegyedszer is elindul a Mikulásvonat

Mikulásvonat, karácsony, programajánló
Vágólapra másolva!
Tizenegyedik éve indítja útnak a gyerekek téli szabadidős programját, a Diósgyőri Mikulásvonatot a "Diósgyőrért" Közhasznú Alapítvány és az Északerdő Zrt. 
Vágólapra másolva!

A Nívódíjjal is jutalmazott rendezvény ez évben nyolcvannégy alkalommal biztosít lehetőséget a gyerkőcöknek a különleges vonatozásra. December 18-ig bármely kisgyermek - felnőtt kísérettel - ellátogathat a Mikulás Lillafüredi Birodalmába, ahol izgalmas interaktív mesejáték keretében a Mikulással és számtalan csodával találkozhat.

Forrás: MTI/H. Szabó Sándor

Arról remélhetőleg nem kell meggyőzni a szülőket, pedagógusokat, hogy a mesevilág megteremtése csemeténk számára milyen pozitív hatásokkal bír, főként ha a program az örömteli együttlétre is teret biztosít. Nincs is varázsosabb kezdete az ünnepnek.

Ezt persze a tények is bizonyítják: évente a felmérések szerint kb. 17 000 fő vesz részt az egyedülálló programon. A Mikulásvonat sikeréről a manók és mesefigurák mellett számtalan önkéntes személy és intézmény gondoskodik.

Nincs más tennivalója annak, aki csatlakozna, minthogy előzetesen jegyet foglal - a nagy érdeklődés miatt javasoljuk, hogy tegye ezt meg mielőbb! -, majd ellátogat a Dorottya utcai kisvonat-végállomásra, ahol egy láthatatlan, titkos kapun belépve máris elindul Csodaország felé.

A feldíszített, esténként kivilágított vonaton minden kocsiban jelmezes mesefigurák várják a gyerekeket, akik az utazás során - játszva - felkészítik őket a lillafüredi kihívásokra. Így érkeznek meg a résztvevők a meseszép díszletek közé, a miskolci óvodások és általános iskolások által feldíszített parkba, hogy kivegyék részüket a téli álomból, hangos nevetések közepette.