Kihívás az ajándékkészítés? Itt segítenek!

csináld magad, ajándék, karácsony
Vágólapra másolva!
Ajándékot készítene szeretteinek, de nem Ön volt a legjobb a technikaórán? Van megoldás. 
Vágólapra másolva!
Forrás: Flickr.com/LornaWatt

Reneszánszát éli a saját magunk által készített ajándék, a blogok és a magazinok tele vannak különféle DIY tippekkel. De mi a helyzet akkor, ha a kreatív ajándékokhoz az összes alapanyag, a lelkesedés és az idő is a rendelkezésünkre áll, a tehetséget kivéve?

Szerencsére az ilyen esetekre is van megoldás. Számos tanfolyam közül választhatunk, amelyeken különféle hobbiművész technikákat sajátíthatunk el, a nyitott alkotóműhelyekben pedig folyamatos segítséget kapunk az ajándékok elkészítéséhez.

Kerámiafestés profikkal

A MadeByYou-ban egyedi, szép kerámiákat készíthetünk, akkor is, ha annak idején nem voltunk a legjobbak a rajz- és a technikaórán. Csak meg kell találni a több mint száz forma közül az igazit, saját ötlet híján a sablont, amit kerámiaindigóval vagy ceruzával át tudunk másolni a kerámiára. A legnagyobb nehézséget talán a színek és mázak kiválasztása jelenti, és ha ez is megvan, következhet az alkotás. Elakadás, önbizalomhiány-roham vagy pánik esetén ott vannak a segítők, akiket folyamatosan lehet zaklatni a kérdésekkel.

Amikor elkészült a nagy mű, sajnos egy időre meg kell válnunk tőle. A kiégetés után, 2-5 nap múlva kapjuk vissza a kész ajándékot, ami ezek után bírja majd a mosogatást, a mikrót, a súrolást, a hideg és a forró folyadékokat is.

A hely a hét minden napján nyitva tart, és ez a karácsonyi hajtásban azért nem elhanyagolható szempont. Óradíj nincs, van elég idő az elmélyült alkotásra. Ha pedig nem a kerámia az a terület, ahol kibontakoznánk, részt lehet venni más jellegű tanfolyamokon is. Van pl. üvegékszer-készítés, tűzzománc és agyagos foglalkozás is.

Forrás: Hobbyművész

Tanfolyamok hobbiművészeknek

Hasonló tanfolyamokat a kreatív hobbiüzletek is rendszeresen szerveznek, a fentieknél szélesebb tematikában. Ha eddig csak kívülről néztük az ilyen boltok kirakatát, érdemes kipróbálni egy ilyet – lehet, hogy van egy olyan terület, amiben őstehetségek vagyunk, csak eddig nem is tudtunk róla. A Hobbyművész üzletekben például tartanak quilling (papírcsík-technika), kartonázstanfolyamokat, de olyan workshop is van, amikor konkrétan egy karácsonyi ajándék elkészítését mutatják be (pl. karácsonyi hangulatú ajándékdobozét).

A Kreatív Hobby foglalkozásain készülnek drót- és üvegékszerek, kerámiák, de olyan kevésbé ismert anyagokkal is lehet dolgozni, mint a dekorgumi. Ez utóbbiból főleg síkban elhelyezkedő formákat szoktak készíteni, de a technika 3D-ben is működik, így nagyon dekoratív lakásdíszeket és ajándékokat lehet alkotni.

A saját magunk készítette ajándékok általában sokkal költséghatékonyabbak, ezenkívül személyesebbek és emlékezetesebbek lesznek, mint az üzletekben vásárolt termékek. Vágjon bele, a szándékot mindenki értékelni fogja, akkor is, ha esetleg nem lesz tökéletes az alkotás.