Visszaváltható fenyőfát nehéz találni

karácsonyfavásár fenyőfavásár karácsonyfaárus fenyőfaárus
Vágólapra másolva!
Aki úgy gondolja, nem szép dolog kivágni egy élő fenyőfát csak azért, hogy néhány hét alatt a lakásban száradjon el leveleit lehullatva, a műfenyőktől irtózik, a földlabdás fenyőt pedig nem tudná hová kiültetni, visszaváltható fenyőfát is vásárolhat. Igaz, idén nem sok helyen.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

A visszaváltható fenyőfákhoz úgy lehet hozzájutni, hogy megvásároljuk a cserepes, élő fenyőfát, majd két ünnep között vagy január elején visszavisszük a vásárlás helyére, ahol általában a vételár felét levásárolhatjuk. Idén nem sok helyen foglalkoznak visszaváltható fenyőkkel, mi mindössze egy helyen találtunk az interneten fenyőkölcsönzéssel foglalkozó céget. Ők sem készpénzt, hanem vásárlási utalványt adnak, ha visszavisszük a fenyőfát.

Itt 4590 Ft-tól lehet a miénk egy cserepes kölcsönfenyő, melyet 2012. január 2-8. között lehet visszavinni. A fenyőfa árának 50 százalékát a fenti időszakban az eredeti nyugta bemutatása esetén lehet levásárolni.

A visszaváltható karácsonyfákhoz használati utasítást is adnak:
- Díszítésig hűvös helyen kell tárolni, a fűtött szobába fokozatosan vigyük be (például a folyosón pihentessük kicsit), hogy ne sokkolja a fát a hirtelen hőmérséklet-különbség.
- A szobában a fűtőtesttől lehetőleg messze helyezzük el.
- Ne locsoljuk agyon. A levegő páratartalmának növelésével biztosíthatunk jobb körülményeket a fának.
- Vigyázzunk a fa épségére. Ne törjük le a hajtásait, és ügyeljünk rá, hogy ne gyulladjon fel csillagszórótól, gyertyától. Ne fújjunk rá műhavat sem.
- Visszaváltásig tartsuk hűvös helyen, és a fűtött helyiségből ugyanolyan fokozatosan vigyük ki a hidegbe, ahogy behoztuk.