Sokan fognak robbantgatni éjjel

tűzijáték vásár
Vágólapra másolva!
Nehéz dolga van annak, aki az utolsó pillanatban tervezte megvenni a tűzijátékot, az árusítóhelyeken mára igencsak megcsappant a készlet, a választék szegényes. Úgy látszik, sokan tervezik tűzijáték-robbantással tölteni az éjszakát.
Vágólapra másolva!

Forrás: Bognár Tünde

Az egyik bevásárlóközpont előtti tűzijáték vásárban például alig találtunk megvásárolható tűzijáték telepet, a legtöbb fajtát már eladták az elmúlt három napban. Egy másik helyszínen is hasonlóan jártunk, a harmincötféle pirotechnikai eszköz több mint fele már nem volt kapható.

Forrás: Bognár Tünde

A legolcsóbb, ezer forintos római gyertya éppúgy elfogyott már ottjártunkkor, mint a 22 ezer forintos Insomnia névre hallgató rakétatelep. A közepes árfekvésű, 4-5 ezer forintos tűzijátékok közül már csak egyfélét, egy öt darabos rakétakészletet lehetett venni. A másik helyen is fogyóban az eszközök, szombat délre a legnépszerűbb fajtákat már elvitték. Igaz, itt minden árkategóriában lehetett kapni tűzijátékokat.

Forrás: Bognár Tünde

A vásárlók többsége kisgyerekkel érkezett, és állt sorba a sátor előtt. A vásárlók átlagosan 6-8 ezer forintot költenek a szilveszteri tűzijátékra. Volt, aki ezerhatszázat, de olyan is, aki több mint húszezer forintot fizetett, mialatt várakoztunk a sorban.
Szilveszter napján tűzijátékot venni tehát nem lehetetlen, de jövőre érdemes korábban megejteni a pirotechnikai eszközök bevásárlását.