Ön sem bulizik szilveszterkor?

szilveszter, újévi babonák
Vágólapra másolva!
Azt kérdeztük, mivel töltik az emberek a szilvesztert. A válaszadók nem nagyon mennek szórakozni, inkább otthon maradnak, gyerekeikkel buliznak, esetleg meghívják barátaikat szilveszteri koccintásra.
Vágólapra másolva!

Forrás: Northfoto

Dóri így válaszolt kérdésünkre: "Szilveszterkor itthon vagyunk és ölelgetjük a kutyát, aki kivételesen bejöhet a lakásba, mert nagyon fél a petárdázás miatt."

Viktor nem szereti, hogy kötelezően szórakozni kell az ünnepen: "A párom és én is nagyon utáljuk a szilvesztert, mert erőltetett, hogy most bulizni kell."

Laci barátainál társasozik: "Ilyenkora háromgyerekes barátainkhoz megyünk, a gyerekek tök jól elvannak, mi meg borozgatunk és társasjátékozunk."

A kétgyerekes Bea ágyba dugja kislányát, majd ötéves fiával bulizik kettesben, táncolnak, éjfélkor tűzijátékot néznek az erkélyről, majd ágyba dőlnek ők is.

Van, akinek nem sikerül megvárni, míg éjfélt üt az óra: "Szilveszterkor évek óta semmit sem csinálunk, néha megpróbálunk fennmaradni éjfélig, de nem mindig sikerül." - mondta el Ági.

Van, aki az újévre koncentrál: "Évek óta tradíciónk, hogy elsején délután egy barátunk házában gyűlünk össze "újévi koccintásra", ezt nagyon szeretjük, a gyerekek is élvezik." - így Gábor.

lldikó otthonában szokott vendégeket fogadni: "Szilveszterkor otthon szoktunk lenni, olykor barátokat hívunk meg, beszélgetünk, játszunk (kártya, kocka, társas - Catan és hasonlók), bólézunk, pogácsázunk, sütizünk, és valami lencsést csinálunk meg virslit. Hajnalban lefekszünk, és egy jót alszunk."

Zsófi változásokról mesél be a régmúlt szilvesztereihez képest: "Egy csillagszórót minden évben meggyújtunk és hagyjuk, hogy átszikrázzon az újévbe. Egy évig égő varázs, csók és kívánságok az újévre. De hol van már az a régi szilveszter éjjel, amikor másnap reggel 7 körül értünk haza, vagy amikor éjfélkor a tűzijátékot bámulva váltottunk csókot a csillagszóró mellett. Manapság - komolytalan, de felelős szülőként - otthon ülünk, míg a kölkök durmolnak és az esti programot legfeljebb egy kis pezsgő meg a kintről beszűrődő bulik hangja különbözteti meg más estéktől."

Mintha megfáradt volna Zsolt is egy kicsit: "Én már évek óta nem járok bulizni. Régen el sem tudtam képzelni, hogy ne legyek ott valamilyen buliban, de most már inkább a nyugisabb, otthon ülős, evős, ivós, nevetgélős, filmnézős történet lesz. Bár nekem nincs tévém, így sok szilveszteri műsort nem fogunk nézni. De még az is lehet, hogy valami buliban fogunk kikötni."

És ön hol tölti a szilvesztert?