Hull a pelyhes

kreatív karácsony, Polgári otthon
Vágólapra másolva!
A karácsony közeledtével valahogy azok is kedvet kapnak a dekoráláshoz, akik egyébként év közben felé sem néznek a lakberendezési üzleteknek és hobbiboltoknak. Cikkünk főként most azoknak szól, akik bár nem szeretnének túl sokat pepecselni a lakás ünnepi díszbe öltöztetésével, de megérintette őket a karácsony szelleme.
Vágólapra másolva!

Ha úgy döntünk, hogy idén nem ajándékzacskóban adjuk át meglepetéseinket szeretteinknek, úgy nem árt néhány praktikát megjegyeznünk a tökéletes csomagoláshoz. Igyekezzünk éppen jó méretre vágni a csomagolópapírt (a tárgy méretéhez képest kb. 10-10 cm ráhagyással), de ha ez nem is sikerül, és nagyobb darab lesz, akkor se gyűrjük meg semmiképpen sem a felesleget. A tárgyat középre illesztve hajtogassuk be háromszög alakban két oldalt, majd onnan tovább. Ha engedjük a papírnak, hogy a számára jó helyen törjön meg, mértanilag pontos és sokkal szebb lesz a végeredmény, mint ha erőltetjük. Ne celluxszal, hanem kétoldalas ragasztószalaggal ragasszunk, hogy ne látszódjon a rögzítés, és erre jöhet rá a szatén- ,drótszélű- vagy organzaszalag. A masnit mindig fejjel lefelé kössük meg ahhoz képest, amerre szeretnénk, hogy álljon. Egy szép szalag csodákra képes, látjuk ezt a natúr csomagolópapírral borított ajándékdobozon is!

Forrás: Mátyás Péter

Csomagolópapírok és szalagok: Kreatív Hobby, www.kreativhobby.hu

Forrás: Mátyás Péter

A karácsonyfadíszek mellé mindig válasszunk más típusú díszeket is, amilyenek például ezek a fehér bársonymasnik vagy a kockás szalagból kötöttek. A fa díszítését mindig a legnagyobb díszekkel kezdjük el, majd haladjunk a kisebbek felé. A girland idén most kevésbé divat a trendek szerint, viszont az égősort el ne felejtsük!

Mintás díszek: 1790 Ft/db, Coin, www.coin.co.hu
Piros díszek (fényes és matt): 1790 Ft/cs/6 db, Coin, www.coin.co.hu
Szalagok, Kreatív Hobby, www.kreativhobby.hu
Fehér masnik: 1490 Ft/db, Coin, www.coin.co.hu

Forrás: Mátyás Péter

Ha a fa díszítése után marad még karácsonyfadíszünk, a kertet is dekorálhatjuk vele. Készítsünk hangulatos kompozíciót belőlük, alá vörös színű raffiát vágva.

Mintás díszek: 1790 Ft/db, Coin, www.coin.co.hu
Piros díszek (fényes és matt): 1790 Ft/cs/6 db, Coin, www.coin.co.hu
Piros raffia, Kreatív Hobby, www.kreativhobby.hu

Forrás: Mátyás Péter

Hangulatos megoldás lehet az is, ha beszerzünk egy-két olyan kiegészítőt, amelyek az ünnep színeit és szellemsiségét hordozzák. Ezek a skandináv mintás, autentikus folklórjegyeket idéző díszpárnák is éppen ilyenek.

Mintás párnák: 5490-7990 Ft, Coin, www.coin.co.hu
Szív alakú párnák: 2790 Ft-4490 Ft, Coin, www.coin.co.hu

Fotó: Mátyás Péter
Styling és szöveg: Pécsi Balázs Roland

Forrás: Polgári Otthon Online