Karácsonyi receptjeit egyedi receptkönyvben gyűjtheti

receptkönyv
Vágólapra másolva!
Ez az eddigi legötletesebb receptkönyv, ami a kezünkbe akadt: a divatos megjelenés egy nagy spirálkönyvet takar, és számos hasznos mellékletet: jegyzettömböt, hűtőmágneseket, rendszerező zsebeket, elválasztó fóliákat tartalmaz, valamint rengeteg tippet és trükköt. Recepteket nem, azokat ugyanis magunknak kell gyűjtenünk.
Vágólapra másolva!

Forrás: Bognár Tünde

A könyv tulajdonképpen egy modern rendszerező füzet: a benne található, egyedi külsejű lapokat a nyomtatóba helyezve saját receptgyűjteményt készíthetünk olyan receptekből, amelyekről biztosan tudjuk, hogy jók. Elkérhetjük szüleinktől, nagyszüleinktől a családi recepteket, és azokat a mellékelt lapokra nyomtatva/írva őrizhetjük őket tovább.

A füzetkönyv 25 nyomtatható lapot tartalmaz. Gondoltak arra is, ha valaki fordítva tenné be a papírt a nyomtatóba, így mindkét oldalának szélein látható a zöld csíkos, fekete-fehér kockás díszcsík - ezáltal alkalmas arra is, hogy mind a két oldalára nyomtassunk. Természetesen kézzel is írhatjuk a recepteket. Ha pedig elfogyna a papír, bármilyen A4-es díszes (vagy igény szerint teljesen üres) lap lefűzhető lyukasztás után - bár a hosszabb oldalából 1 centimétert le kell vágnunk, ha ugyanolyan méretet szeretnénk, mint a könyvhöz mellékelt lapoké.

A lapokat hat kategóriába: előételek, levesek és saláták, főételek, köretek, desszertek és egyéb feliratú fülecskékkel jelzett papucsokba rendezhetjük. Mellékeltek még két elválasztó fóliát, így tovább rendszerezhetők receptjeink. További hely található a borító belső lapján zseb formájában, ahová akár a könyvben található jegyzettömbről leszakított, teleírt lapokat tehetjük, de tárolhatjuk itt a szomszédasszonytól elkért receptes fecnit is, amíg nem másoljuk át a könyvlapjainkra. A téglalap alakú jegyzettömb hűtőszekrényre tehető a szintén a könyvhöz tartozó három hűtőmágnes mellé.

A gyűjtőfüzet hasznos tanácsokat és ötleteket is tartalmaz például a különböző sajtfélékkel, borokkal, fűszernövényekkel vagy az élelmiszerbiztonsággal kapcsolatban, illetve egy rövid szótárt is az ételkészítéssel kapcsolatos fontos fogalmakról és eljárásokról. Megtudhatjuk, milyen hozzávalókat mivel lehet/érdemes pótolni, hogy miből hány gramm egy csészényi vagy kanálnyi mennyiség, hogy melyik ételről hogy lehet megállapítani, hogy kész van, a sütés titkairól is informálódhatunk és a grillezés és a barbecue alapjait is megtanulhatjuk a könyvből. (Alexandra Kiadó, 2011. 3699 Ft)