Arany-ezüst gyertyavilág

Gyertyák
Vágólapra másolva!
A téli, korán sötétedő délutánok, esték eljövetelével a gyertyák és mécsesek időszaka is elérkezik. A gyertyaláng kellemes fénye ugyanis minden otthonba melegséget, meghittséget hoz. Különösen így van ez advent és karácsony idején.
Vágólapra másolva!

Noha a gyertyák már önmagukban is öltözetik lakásunkat, ünnepeken - akárcsak mi magunk - mindig egy kis extra csillogásra, szebb ruhákra, még szebb enteriőrre vágyunk. Előkerülnek a karácsonyi dekorációk - ajtóinkat, ablakainkat, polcainkat, asztalainkat ellepik a koszorúk, kopogtatók, felakasztható díszek, apró csecsebecsék, az angyalkák, hóemberek, rénszarvasok és természetesen a hangulatos karácsonyi fények, köztük a gyertyák és mécsesek.

Mai cikkünkben két klasszikus karácsonyi színvilágú lakásdekoráció kiegészítőjeként, arany-bézs és ezüst-fehér gyertyákat mutatunk be. Persze a dekoráció alól ezúttal még a gyertyák sem kivételek - természetesen kicsit kicsinosítottuk őket, hogy igazán passzoljanak a környezetükhöz!

Forrás: Kreatív Hobby

Te is arany-bézs színekben képzeled el otthonod idei karácsonyi öltözékét? Esetleg már el is kezdted ilyen színekbe borítani lakásodat? Akkor a gyertyákról se feledkezz meg! Következzen néhány egyszerű ötlet!

Forrás: Kreatív Hobby

Kiindulásként válassz sima, arany és bézs színű henger-, hosszú és pici gömbgyertyákat.

Forrás: Kreatív Hobby

Különböző szélességű, mintás és egyszínű szalagokat, zsinórokat ragassz szorosan körbe a tömbgyertyákra. Néhány üvegkavics, egy-egy nagyobb masni vagy angyalszárny még jobban feldobja a kollekciót. A leggyorsabb és legegyszerűbb megoldás a ragasztáshoz a ragasztópisztoly használata, ám, ha igazán precíz szeretnél lenni, láng fölé tartva kicsit olvaszd meg a gyertyák felületét (ne egyszerre, mert hamar megdermed, szakaszonként haladj) és a felpuhult viaszba nyomkodd bele a szalagokat. A masnikat gombostűvel is rögzítheted.

A feldíszített gyertyákat állítsd egy üveg tálra, szórj köré arany dekorkavicsot, néhány nagyobb szem teklagyöngyöt és helyezz el még a tálon egy-két kisebb gömbgyertyát, ami köré előzőleg arany drótot tekertél. Figyelem! A szalagokkal, zsinórokkal teljesen körberagasztott gyertyák inkább csak dekorációk legyenek, ha meg is gyújtod őket, légy nagyon körültekintő és óvatos!

Forrás: Kreatív Hobby

Inkább az ezüst-fehér színösszeállítás áll Hozzád közelebb? Akkor bizonyára karácsonykor nem csak a fán, hanem lakásod minden pontján ezekben a színekben képzeled el a dekorációkat. Ne legyenek kivételek ez alól a gyertyáid sem, íme néhány ötlet.

Forrás: Kreatív Hobby

Kiindulásként válassz sima, ezüst és fehér színű henger-, hosszú és pici gömbgyertyákat.

Forrás: Kreatív Hobby

A díszítés az ezüst és fehér gyertyák esetében is ugyanúgy készül. A szalagok, zsinórok és üvegkavicsok különlegessé, elegánssá teszik a viaszhengereket. A hobbi ragasztóval bekent gyertya felületére akár aprószemcsés dekorkavicsot is szórhatsz. A kész gyertyákat ebben az esetben is állítsd lapos üveg tálra, és szórj köré még egy kis dekorkavicsot. Tipp: a szalagokat a ragasztás és a "viaszba olvasztás" helyett akár rövid fejű, ún. patchwork gombostűkkel is rögzítheted.

Forrás: Kreatív hobby

A hosszú gyertyák köré vékony, a kis gömbgyertyák köré vastagabb ezüst színű drótot tekerve érhetsz el trendi hatást. A hosszú szál gyertyákra természetesen ugyanúgy tekerhetsz szalagot (csak esetükben vékonyabbat használj) is és beragasztózott felületükbe akár glitterport is szórhatsz. A kompozíció jó kiegészítője az ezúttal bonboniernek használt, dróttal és gyöngyfüzérrel körbe tekert üveg mécsestartó.

Design és styling: Győrbiró Barbara és Meixler Anita
Fotó: Szász Enikő
Szöveg: Laukó Brigi

Forrás: kreativhobby.hu,