Vágólapra másolva!
Karácsonyi girlandot muffin-, és bagolyfigurákból is készíthetünk.
Vágólapra másolva!

Girlandokkal életünk során először gyerekkorunkban találkozunk. Nem csak azért, mert nyilván akkor látunk először ilyet, de valószínű saját magunk is akkor készítjük el első girlandunkat. Emlékszel a színes papírcsíkokból láncként összeragasztott füzérre? Nos, erre a girlandra gondolok. Általános iskolás korunkban minden karácsony előtt ilyenekkel díszítettük fel a suli karácsonyfáját.

Az idők folyamán aztán persze sokféle girlanddal találkozunk - van, ami papírból készül, van, ami világít, van hosszabb, van rövidebb, van, hogy az ablakba tesszük ki, van, hogy a karácsonyfára tekerjük, van, hogy megvesszük de van, hogy magunk készítjük el. Utóbbi esetre három különböző, mókás girlandot ajánlunk, az egyik elkészítését lépésről-lépésre is bemutatjuk.

Forrás: Kreatív Hobby

Ha igazán trendi szeretnél lenni, a bagoly motívumot ne hagyd ki az idei karácsonyi dekorációdból. Hogy még az öko divatnak is megfelelj, készítsd maradék anyagokból a figurákat.

Használj filc, bőr és patchwork darabokat, ragaszd össze a baglyokat és fapáccal lefestett fa csipeszekkel rögzítsd őket az ablakba kifeszített zsinórhoz.

Forrás: Kreatív Hobby

Az üzleteinkben kapható karácsonyi hungarocell figurákból is vidám girlandot készíthetsz. Hobbi festékekkel fesd ki country stílusban a figurákat, a szélükre pelenkaöltést is festhetsz, mintha filcből varrt formákról lenne szó. Azért némi igazi filcet is csempészhetsz a girlandba, jól mutat például a szívecskén a zöld filcből kivágott magyal levél. A bogyót is kivághatod filcből, de azt akár egy piros gombbal is helyettesítheted. A hópelyhek csillogását gyöngyházfényű ultrafinom glitterporral utánozhatod (a glitterport a még meg nem száradt festékbe szórd). Ha elkészültek a figurák, hobbi drótból csippents le kis darabokat, azokat hajlítsd U alakúra, mártsd hobbi ragasztóba és szúrd bele a hungarocellbe. Végül egy zsinórra fűzd fel őket (Hogy ne csússzanak össze, csomózással rögzítsd őket a helyükön.) Karácsonyfára, ablakba egyaránt kiváló dekoráció.