Retro és kézműves: a legjobb díszlelőhelyek

Karácsonyfadíszek
Vágólapra másolva!
Karácsonyfadíszt általában nem egy szezonra vesz az ember, a legtöbb háztartásnak megvannak a bejáratott díszei, melyek minden évben lekerülnek a legfelső polcról.  A kollekciót viszont mindig lehet bővíteni egy-két aprósággal - ehhez adunk most pár tippet. Legtöbbször ugyanis nem nehéz meggyőzni magunkat arról, hogy lesz helye még a tizedik csillogó kis csengettyűnek is a karácsonyfánkon.
Vágólapra másolva!

A Meskáról kézműves szépségeket rendelhetünk. Minden van itt, amit csak el tudunk képzelni egy karácsonyfán: hímzett filcdíszek, fából készült, faragott függők, varrott, gyöngyökkel díszített gömbök vagy Tiffany-technikával készült üvegdíszek. Találtunk díszt bicikliláncból is. Igyekezzünk szétnézni és próbáljunk meg gyorsan választani a sok csábító dísz közül, akkor talán még felkerülhetnek az idei fára.

Forrás: Meska

A Vaterán sokféle díszt kínálnak nagyon jó áron, ám itt elsősorban a retro díszek miatt érdemes keresgéli. Valóban igazi kincsekre bukkanhatunk, mi találtunk Tokaji aszús karácsonyfafüggőt, üveg állatfigurákat, arany körhintát, csodaszép szívet és a hatvanas évekből származó, üvegből készült diót, citromot is. Mindezek pár száz, maximum kétezer forintért beszerezhetőek. Nosztalgiázásra hajlamosaknak ajánlott!

Forrás: Vatera

Idén tényleg szinte mindenhol karácsonyi vásárokba botlunk, itt is szert tehetünk új díszekre, de figyeljünk oda, hogy valóban kézműves terméket vásároljunk. A Bazilikánál például nagyon szép kerámia díszeket láttunk, a Vörösmarty téren pedig filcdíszeket. Vasárnap még elnézhetünk a WAMP karácsonyi különkiadására is a Millenárisra. A MIMM-textildesign hernyóselyemből készült díszei, vagy Lantos Judit kerámiái biztosan jól mutatnának a fánkon.

Virágboltokba és írószer-üzletekbe is betérhetünk, decemberben a legtöbb helyen árulnak karácsonyi dekorációt, csak az nem esik kísértésbe, aki ki sem mozdul a négy fal közül. Ezek általában nem kézműves termékek, de pár száz forintért gyarapodhat a kollekciónk festett kerámia Mikulásokkal, aranyra fújt angyalkákkal. Jó lelőhelyek a hobbi- és barkácsboltok, itt nem csak kész termékeket találunk, hanem olyan alapokat is, melyeket kedvünkre dekorálhatunk.

Végül, de nem utolsósorban, karácsonyfadíszt készíthetünk saját kezűleg is - ez talán a leginkább környezetkímélő és kreatív módja a karácsonyfánk felfrissítésének.