Vágólapra másolva!
A hobbitechnikák alkalmazása során a legkedveltebb és leggyakoribb alapanyagok közé tartozik a hungarocell, persze leginkább különböző kis alakzatok formájában. A karácsony közeledtével is előszeretettel vesszük ezt az anyagot a kezünkbe, hiszen a hungarocell gömbökből számtalan módon varázsolhatunk szebbnél szebb karácsonyfadíszeket.
Vágólapra másolva!

Cikkünkben azonban nem az efféle, alap hungarocell díszekről fogunk írni. Az idei trend igen sokszínű. Ezt tulajdonképpen a szó szoros értelmében is érthetjük, hiszen a natúr, természetes stílus, az ezüst és a hófehér szín mellett a totális, de persze ízléses színkavalkád, a cukorka színek is hódítanak. Ha a két - amúgy egymástól teljesen eltérő - stílust ötvözni szeretnénk, és szeretjük a különleges megoldásokat, válasszunk egy hófehér műfenyőt és azt díszítsük fel színesen. A hagyományos karácsonyfadíszeket sem kell persze mellőznünk, azok éppúgy helyet kaphatnak a fán, mint a saját készítésű darabok.

Ha követed ezt a trendet, és mai ötletünket, valóban egy pompás színkavalkád fog a nappalid közepén díszelegni, ami természetesen nem kell, hogy egyet jelentsen a giccsel és a diszharmóniával. Talán jobb persze, ha egy amúgy kevésbé színes, inkább minimál stílusú enteriőrbe állítasz a fagyi színek teljes skáláját felvonultató karácsonyfát.

A színek kavalkádja mellett egy ilyen stílusú karácsonyfát az anyagok kavalkádja is jellemezhet. A hagyományos üveggömböket jól kiegészíthetjük filcből varrt, papírból vagy hungarocellből készített díszekkel, csillogó mikronfóliából kötött nagy masnikkal. A lényeg, hogy, ha el is veszünk a színek és anyagok rengetegében, találjuk meg a harmóniát.

Bár betekerhetjük a hungarocell gömböket, szíveket zsinórokkal, szalagokkal, dekorálhatjuk őket articsóka, patchwork, vagy dekopázs technikával, sőt, természetesen különböző festékekkel is befesthetjük őket, mi ma nem a kis méretű, alap hungarocellformákra szeretnénk felhívni a figyelmedet.

Forrás: Kreatív Hobby

Közel 20-30 cm-es karácsonyfadíszeket ritkán helyezünk el fenyőfánkon, egy ilyen trendi darab esetében azonban ezektől se félj. Bátran akassz fel itt-ott egy-egy nagyobb méretű figurát, mint például egy ilyen hungarocell pingvint, és a lentebb következő még néhány társát.

A hobbifestékekkel befestett alapfigurát fülmelegítője teszi igazán különlegessé, vidámmá, amire egyszerűen ragassz tömőanyag vagy vatta pamacsokat, a két fél közé pedig 2 mm-es drótból hajlíts vázat, aminek a két beragasztózott végét egyszerűen szúrd bele a hungarocellbe. (A fülmelegítő formája része az alapfigurának.)

Forrás: Kreatív Hobby

Bizony, ez a csizma is egy nagyméretű hungarocell forma, amely szintén hobbi festékkel kaphatja a barna színét. A festék száradása után lakkspray-vel fújd át a felületet, és szórj bele glitterport. A teljes száradás után a felesleget szórd le, azt még egy másik dísznél felhasználhatod. A csizma fölső részére vattából vagy tömőanyagból ragassz bundát, majd egy aranyzsinórt köss még át a lábbeli szárán.

Készíthetsz ínycsiklandó, tejszínhabos, cukorgolyós muffint is, amely mégsem lenne túl finom falat, ha belekóstolnál. A trendi karácsonyfádon azonban nagyon jól mutatna. A recept egyszerű: hobbi festék az alapnak, lakkspray-be szórt gyöngyházfényű glitterpor, és hobbiragasztóval felragasztott színes hungarocell golyócskák (ez utóbbiak színenként, csomagolva kaphatók áruházunkban). A tejszínhab kiemeléséhez néhány helyen fehér csőrös hobbifestékkel húzz hullámos vonalakat. Jól mutat a fán a csillag forma is, ezt arany metál hobbifestékkel fesd be, és színes drótokkal tekerd át néhányszor.

Forrás: Kreatív Hobby

Nincs karácsonyfa angyalka nélkül. A nem éppen hagyományos fenyőre nem éppen hagyományos angyalka kerülhet. Idén tedd félre a kis rézcsengettyűs szalma, vagy porcelán angyalkádat, és fess egy hatalmas, duci angyalbabát. Használj hobbi festéket és fénylő glitterport. A festéshez gyermekedet is segítségül hívhatod, az angyalka - a többi formával együtt - egy nagyon könnyen kifesthető figura.

Forrás: Kreatív Hobby

Végül egy kedves ismerős, a mézeskalácsfigura. Duci, vagy karcsú, a hungarocellből sült mézeskalácsoknak is a fán a helyük. A tipikus süti színt hobbi estékkel adhatod meg, a fehér díszítésekhez használj csőrös hobbi festéket, a színes cukorkákat pedig színes gombokkal helyettesítsd.

Design és styling: Bokor Tímea, Kertész Éva és Sági Kissné Sike Ildikó
Szöveg: Laukó Brigi

Forrás: kreativhobby.hu,