Karácsonyi menüt étteremből is hozathat

karácsony étteremben
Vágólapra másolva!
A karácsonyi előkészületek egyik legszebb, és egyben legidőigényesebb része az ünnepi menü elkészítése. Vannak, akik időhiány miatt nem tudják kihozni a maximumot a karácsonyi vacsorából, és ezért egy étteremből hozzák el, vagy eleve ott eszik meg. Mások pedig úgy gondolják, hogy azok mennek étterembe, akik unják a hagyományos ünnepi fogásokat, ezért ők inkább otthon főznek-sütnek.
Vágólapra másolva!

Akik időhiány, vagy más okok miatt nem a főzést választják, de rendhagyó ünnepi vacsorát szeretnének rengeteg hidegtálból, bőségtálból választhatnak elvitelre. A vendéglők változatos finomságokat kínálnak: karácsonyi pulykát, malacot, több személyes tálakat, halfogásokat, libamájpástétomot, halászlevet és természetesen bejglit is. Érdemes azonban időben megrendelni az éttermekből a különleges fogásokat.

Forrás: AFP

Egy karácsonyi menü elkészítése alapos tervezést, utánajárást igényel, és egyáltalán nem olcsó megoldás, ha ragaszkodunk a legjobb minőségű alapanyagokhoz. Ha pedig valamilyen hiba csúszik a számításunkba, elkapkodják az utolsó nélkülözhetetlen hozzávalót, akkor kétségbeesetten improvizálni kezdünk, ami nem mindig vezet jóra. Ha ezt a stresszt meg akarjuk spórolni és a főzésre szánt időt inkább pihenéssel töltjük, úgy szentesete sokkal nyugodtabban tudunk felkeresni egy éttermet. Itt általában különleges vacsora várja a vendégeket, magas szintű gasztronómia élményt nyújtva. Ha ezt a megoldást választjuk fontos, hogy az asztalfoglalásunkat ne hagyjuk az utolsó pillanatra.

Ha pedig a karácsonyi vacsorára otthon, a szépen feldíszített lakásban kerítünk sort szeretteink körében, az sokkal nagyobb felkészülést és időt igényel, cserébe viszont sokkal meghittebb. A magyar asztalok hagyománytisztelő ételsorában három fontos étel szerepel: a halászlé, a káposzta és a bejgli. A levesek közül szóba jöhet még a borleves, vagy a gesztenyekrém-leves, a süteményeknél pedig a mézeskalács.

Egy dolgot tartsunk szem előtt, mégpedig azt, hogy a karácsony nem egyfajta erőpróba, hogy anyagilag és fizikailag végképp kimerült háziasszonyok rogyjanak a fa alá. A karácsony nem elvárás, hanem ünnep, ezért válasszuk is bármelyik, nekünk jobban tetsző opciót, a praktikumot és a pénztárcánkat összehangolva döntsünk a vacsora sorsáról.