Forralt borral és kürtős kaláccsal csábítanak a budapesti karácsonyi vásárok

Karácsonyi vásár, Budapest
Vágólapra másolva!
Van, amelyik már üzemel, van, amelyik a hétvégén nyit. A forralt bor és a kürtős kalács mindenhol kötelező kellék, de sok helyen programokat is kínálnak a vásárlási lehetőség mellé. Karácsonyi vásárok Budapesten.
Vágólapra másolva!

Budapesti Karácsonyi Vásár

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg az Európa legnagyobb karácsonyi vásárai között is számon tartott Budapesti Karácsonyi Vásárt a Vörösmarty téren. A kis faházakban kézműves termékeket árulnak, például szőtteseket, fajátékokat, nemezből, bőrből készült viseleteket, mézeskalácsokat, kerámiaholmikat. A téren rengeteg program várja a látogatókat: december 4-5-6-án jön a Mikulás, a játszóházban pedig minden nap kreatív foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek, de fényfestés és színpadi programok is megtekinthetők. Gasztronómiai élvezetekben sincs hiány, hagyományokat idéző karácsonyi ételeket lehet fogyasztani. Kapható sült kolbász, cipós gulyásleves, malacsült, kenyérlángos, kürtős kalács, az ínyencek pedig libamájat, harcsapaprikást, mákos-mézes gubát is kóstolhatnak. A kültéri program elmaradhatatlan hozzávalójaként a forró csokin és teán kívül vörös- vagy fehérborból készült forralt borral vagy pálinkával bélelt punccsal melegíthetjük magunkat belülről.

Nyitva tartás: 11.19-12.29

Forrás: MTI

Karácsonyi vásár a Liszt Ferenc téren

December 1 és 24 között idén is megrendezik a Liszt Ferenc téren a hagyományos karácsonyi vásárt. A hangulatot az utolsó két hétvégi betlehemes előadások teszik teljessé, és a Mikulással is találkozhatnak a gyerekek december 3-6-ig.

Mikulásgyár

Európa második legnagyobb karitatív akciója évről évre bővül: ma már nem csak jótékonykodni lehet a rendezvényen, a Felvonulási téren felállított faházakban a karácsonyi ajándékvásárlás is megejthető. December 9 és 21 között a kézműves vásár mellett lesz ingyenes jégpálya, felnőtt- és gyerekprogramok, melegedő és koncertek is.

Forrás: MTI

Karácsony a kastélyban

Idén kilencedik alkalommal indul december első napján a Nagytétényi Kastélymúzeum ünnepi rendezvénysorozata Karácsony a kastélyban - karácsonyi színek, formák, hangok, ízek, illatok címmel. A december 30-ig tartó programsorozat hangversenyeket, kiállítást és előadásokat is kínál az iparművészeti vásár mellett. Lesz erdélyi recept alapján készülő kürtős kalács, sült alma és forralt bor, de gyógyteákat és mézet is vásárolhat a látogató. A helyszínen 29 fenyőfát állítanak fel, amelyeket iparművészek egyedi díszeivel öltöztetnek.

Jegyárak:
Teljes árú jegy (felnőtt) : 1200 Ft
Kedvezményes jegy (diák, nyugdíjas): 600 Ft
Családi jegy: 2400 Ft

Adventi Királyi Vásár

Idén első alkalommal rendezik meg a Gozsdu udvarban az Adventi Királyi Vásárt november 25 és december 24 között. A vásárlási lehetőségen kívül számtalan program közül lehet választani: kiállításon tekinthetők meg különböző országok karácsonyfa-díszítési szokásai, lesz design karácsonyfa árverés, gyermekprogramok, gospel és betlehemező kórusok. December 5-6-án a Mikulás gyerekpunccsal kínálja a legkisebbeket.

Karácsonyi vásár a Fészek Művészek Házában

November 18 és december 24 között a Fészek Művészek Házában is vásárolhat kézműves ajándékokat. Lesz élőzene, hagyományos karácsonyi ételek kóstolója és egyet fizet, kettőt kap forralt bor-akció is.