Virtuális bevásárlólista és fadíszítés az okostelefonon

Karácsonyi appok
Vágólapra másolva!
Összegyűjtöttük a legpraktikusabb, vagy egyszerűen csak vicces karácsonyi mobil-alkalmazásokat.
Vágólapra másolva!

Az okostelefon határozottan jól jöhet a karácsonyi hajrában, különösen a listaíró és ajándékrendszerező alkalmazásoknak látjuk értelmét. A rengeteg virtuális adventi naptár, játék, rádió, hógömb és karácsonyi képeslapküldő pedig szórakozásnak is kiváló, ha elegünk van a vásárlásból vagy ajándékcsomagolásból, de mégsem szeretnénk teljesen kizökkeni a karácsonyi tematikából. Az androidos készülékre letölthető Countdown to Christmas értelemszerűen a karácsonyig hátralévő időt számlálja - talán a megrögzött karácsonymániások lelke is megnyugszik, ha másodpercre pontosan tudják, mennyit kell még várni a szeretet ünnepéig. Adventi visszaszámlálók közül az egyetlen magyar nyelvű applikáció az Adventi naptár 2011, amely androidos készüléken és iPhone-on is elérhető. Letöltöttük, de hiába türelmetlenkedünk, csak decemberben derül fény a meglepetésekre.

Papírfecnik helyett
Androidos telefonra és iPhone-ra is találunk karácsonyi bevásárlólistákat. Ilyen például a Better Christmas List vagy Christmas Shopping List. A Free Christmas List nevű androidos programban például személyenként leírhatjuk a ruhaméreteket, a célszemély által vágyott ajándékokat és azt is vezethetjük, mit vásároltunk és mennyiért. A receptalkalmazások, mint például a Christmas Recipes és a Christmas Countdown Recipes nem kínálnak extra tartalmat: néhány karácsonyi különlegesség receptjét, logikusan az Amerikában hagyományosnak számító karácsonyi ételekből válogatva.

Karácsonyi kvíz és hógenerátor
Angolul beszélők tovább fejleszthetik a karácsonyi tudásukat a Christmas Trivia androidos kvízalkalmazással, ahol olyan érdekfeszítő kérdésekre válaszolhatunk, hogy mi kell a puncsba és melyik énekesnő adta elő az All I want for Christmas is you című slágert. Az iPhone-on elérhető Christmas Tree Maker nevű karácsonyfadíszítő-program klassz bemelegítés a háromdimenziós díszítésre.

A Christmas Photo Frame Camera segítségével bármelyik képünkre aggathatunk rénszarvasagancsot vagy Mikulás-sipkát. Kedvencünk a Christmas!!, ami mindent tud, amit egy karácsonyi alkalmazástól várunk: lista, visszaszámlálás és többféle játék is segít a karácsonyi ráhangolódásban. Havazás híján az iPhone a fehér karácsonyról is gondoskodik: a Snow applikációval saját magunk generálhatunk hóesést, legalábbis a kijelzőn.

A fenti alkalmazások mind ingyenesek, de például a Grinch mobilos verziójáért, vagy a szezon egyik slágeréért, a Charlie Brown Christmas játékért már fizetni kell pár eurót.