Év végi koncertek

Karácsonyi koncertek, Sebestyén Márta
Vágólapra másolva!
Év végén a legtöbb zenekar, együttes karácsonyi/szilveszteri/újévköszöntő koncertet ad, amelyet szinte minden esetben fantasztikus, egyedülálló, lélegzetelállító jelzőkkel hirdetnek. Összegyűjtöttük a nagyobb zenekarok, énekesek karácsonyi, szilveszteri koncertjeit és előadásait.
Vágólapra másolva!

Tizedik
December 10-én Zorán tizedik alkalommal ad koncertet az Arénában, ahol a régi, ismert számok mellett az ősszel megjelent cédéről is énekel a zenész.

Gospel
Nincs karácsony gospel nélkül. A gospel egy zenei stílus, amelyet a keresztény vallási életben használnak, a kórus az evangéliumi tanításokat adja elő érzelemtől átfűtve, általában orgona- vagy zongorakísérettel. December 12-én ismét fellép hazánkban a Harlem Gospel Choir.

Katica
Illényi Katica a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben hegedül, énekel és szteppel december 16-án.

Jótékonyság
Karácsonyi jótékonysági koncert lesz a Szent István Bazilikában, ahol orgonaművészek, énekesek és kórusok adnak elő népszerű karácsonyi komolyzenei műveket.

Lemezbemutató
Bródy János is koncertre készül az év végén: Az Illés szekerén címmel lemezbemutató koncertet ad karácsony előtt négy nappal a Syma Csarnokban.

Döntő
December 21-én kiderül, ki nyeri az X-faktor második szériáját. A Papp László Sportarénában fellép mind a tizenkét döntős előadó, előadják a műsorok során elénekelt dalaikat, és meglepetés produkciókat is láthat a közönség.

Orgona
A világhírű Rhoda Scott ad karácsonyi hangversenyt a RAM Colosseumban, ahol karácsonyi gospeleket ad elő egy Gospel kórussal december 23-án.

Ribizli
Palya Bea december 21-én a Millenárison tart karácsonyi koncertet Lajkó Félixszel, Dés Andrással, Barcza Horváth Józseffel és Lamm Dáviddal.

Musical
Az Operettszínház musicalszínésze, Dolhai Attila is készül karácsonyi koncerttel, december 25-én élő zenekarral ad elő musical részleteket, új, saját szerzeményeket, valamint hazai és külföldi feldolgozásokat.

Szuper
December 26-án, a Syma Karácsonyi Szuperkoncerten fellépnek: Gönczi Gábor és a Smile Rock Circus, a Budapest Jazz Orchestra, Zséda, Wolf Kati, Tóth Vera, Tóth Gabi, Keresztes Ildikó, Takács Nikolas.

Balett
December 26-án a Diótörő című balett-előadás látható a Szentpétervári Állami Balett-Társulat előadásában a MOM Kulturális Központban.

Adagio
Karácsonyi gálakoncertre készül az Adagio is, ők is december 26-án lépnek fel a RAM Colosseumban, ahol többek között az ABBA, Bryan Adams, Paul Anka, Balázs Fecó és Zorán szerzeményeit adják elő saját stílusukban, zongorakíséret mellett.

Népek karácsonya
Sebestyén Márta december 27-én tölti meg csodálatos hangjával a Belvárosi Szent Mihály Templomot.

Retro
A Neoton Família artistákkal, légtornászokkal, bohócokkal és kivetítőkkel felturbózott koncertet ad az Arénában december 27-én, ahol szimfonikus zenekar is helyet kap a színpadon.

Népi
Egyik leghíresebb hazai népzenei formációnk, a Muzsikás Együttes zenél a MÜPÁ-ban egy karácsonyi koncert keretén belül december 27-én.

Magna
A Magna Cum Laude sem szakít a hagyományokkal, a Syma Csarnokban tartják karácsonyi lemezbemutató koncertjüket december 28-án.

Szülinapi ünnep
A KFT harmincadik születésnapját ünnepli december 28-án a Papp László Sportarénában. Előadják az összes nagy slágerüket, a téli hidegből így egyszerűen Afrikába vagy a Balatoni nyárba repülhet a néző.

Rock
Az év végi zúzáshoz Debrecenig kell utazni, ahol a Főnix Csarnokban a Tankcsapda pörgeti fel a rajongókat az elmaradhatatlan karácsonyi koncertjén, december 29-én.

Caramel
Molnár Ferenc Caramel is koncerttel búcsúztatja az évet, december 30-án a Syma Csarnokban lép fel.

Száz
A Budapest Congress & World Trade Centerben harmincadikán ad gálakoncertet Zene-Bor címmel a Száztagú Cigányzenekar, kétrészes műsoruk népzenéből, cigányzenéből és klasszikus zenéből áll.

Rózsi
Nem szakít a húszéves hagyománnyal Demjén Ferenc sem, szilveszter előtt egy nappal a Sportarénában koncertezik olyan meghívott sztárvendégekkel, mint Presser Gábor, Révész Sándor és a Bergendy zenekar.

Csík
Óévet búcsúztat a Csík Zenekar is, harmincadikán a Hungexpo G pavilonjában szólalnak meg a hegedűk, a cimbalom, a brácsa, a nagybőgő, a fúvós hangszer és csendülnek fel népzenei szólamok.

Fenyőszilveszter
Nélküle sincs karácsony. Idén szilveszter se. Az év utolsó napján tölti meg a Syma Csarnokot Fenyő Miklós és táncos lábú közönsége, hogy rock&rollal búcsúztassák az évet.

Újév
Az újévi koncertek királya, Mága Zoltán szokásos, január elsejei koncertjére olyan vendégeket hívott meg, mint például Keresztes Ildikó, Zsédenyi Adrienn, de ott lesz Détár Enikő és jó pár Megasztáros is. A Budapesti Kongresszusi Központban tartott koncerten vacsora és borkóstoló is lesz.

Ráadás
És akinek nem volt elég a koncertekből, kipihente a szilveszteri pezsgőzés okozta fejfájást, és szereti régmúlt idők sztárjait csúcsidőszakuk után évtizedekkel a színpadon látni, az elmehet Thomas Anders & Modern Talking Band koncertjére is, ami január 6-án lesz a Syma Csarnokban.