Karácsonyfák aranyból és LEGO kockákból

Karácsonyfa legóból
Vágólapra másolva!
Bár még december sincs, máris érkeznek a hírek a különlegesebbnél különlegesebb karácsonyfákról. Tokióban elkészült a világ legdrágább karácsonyfája, mi másból, mint színaranyból. Londonban pedig 600 ezer játékkocka felhasználásával megépítették a világ legmagasabb LEGO-karácsonyfáját, amely a St. Pancras pályaudvarra érkezőket fogadja.
Vágólapra másolva!

A tokiói Ginza Tanaka ékszerüzlet majdnem két és fél méter magas, 12 kilogramm súlyú karácsonyfáját a World Records Academy már el is ismerte a világ legértékesebb karácsonyfájaként. Nem csoda: a hatvan darab, színaranyból készült szívvel díszített fa összesen 1,95 millió dollárt ér. A Shogo Kariyazaki virágkötő művész által készített karácsonyfa nem eladó, de az ékszerüzletbe betérők egészen december 25-ig megcsodálhatják.

Londonban is rekordkarácsonyfát állítottak: a St. Pancras pályaudvaron camdeni és koppenhágai iskolások a Harpender városából érkezett cserkészekkel együtt két hónap alatt összesen 600 ezer LEGO-kockából építették meg az óriási LEGO-fát. A munkát a Birght Bicks nevű hivatalos LEGO-építő csapat vezette.

(Forrás: Reuters, Metro)