Hozzávalók:
|
Elkészítés módja:
A halat megtisztítjuk, kibelezzük és jól átmossuk. Kívül-belül besózzuk, ételízesítővel és reszelt gyömbérrel fűszerezzük, egy tepsibe fektetjük. Vegyes zöldséggel, póréhagymával és metéltre vágott kínai kellel körberakjuk. Forró vízzel és rizsborral felöntjük, majd ginzengtea filtert lógatunk a pároló lébe, alufóliával lefedjük, és sütőben 170 fokon 10 percig pároljuk. Onnan kivéve 5 percig a pároló lében pihentetjük. Kemény tojást főzünk.
Külön-külön a sárgáját, és a fehérjét is vékony metéltre vágjuk. Ugyanezt tesszük a chili paprikával, újhagymával, és a tengeri algával is. Az elkészült halat tálra helyezzük, körberakjuk a kínai kellel, valamint a zöldségekkel, majd a hal tetejét megdíszítjük. A színeket változtatva a tojás-, a chilipaprika-, az újhagyma- és a tengeri-algacsíkokkal. Kígyóuborkával díszítjük. A hal pároló levéhez szójamártást keverünk, mártásként használjuk.
Egy adag: 1970 kJ/470 kcal
Ajánlott ital: száraz fehérbor