Vágólapra másolva!
Ma már nincs akadálya annak, hogy távol-keleti ételeket is készítsünk itthon, hiszen az alapanyagok beszerezhetőek a speciális boltok, a nagyáruházak polcairól.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:

  • 1 kg süllő (egy darabban),
  • 1 db póréhagyma,
  • 1 darabka reszelt gyömbér,
  • 1 db sárgarépa,
  • 1 db zöldpaprika,
  • 1 csomag újhagyma,
  • 1 db kínai kel,
  • 1 filter ginsengtea,
  • 1 db tojás, 2 db chili paprika,
  • 2 lap tengeri alga,
  • 20 dkg vegyes zöldség,
  • 1 dl száraz rizsbor,
  • 0,5 db kígyóuborka.
Forrás: [origo]

Elkészítés módja:

A halat megtisztítjuk, kibelezzük és jól átmossuk. Kívül-belül besózzuk, ételízesítővel és reszelt gyömbérrel fűszerezzük, egy tepsibe fektetjük. Vegyes zöldséggel, póréhagymával és metéltre vágott kínai kellel körberakjuk. Forró vízzel és rizsborral felöntjük, majd ginzengtea filtert lógatunk a pároló lébe, alufóliával lefedjük, és sütőben 170 fokon 10 percig pároljuk. Onnan kivéve 5 percig a pároló lében pihentetjük. Kemény tojást főzünk.

Külön-külön a sárgáját, és a fehérjét is vékony metéltre vágjuk. Ugyanezt tesszük a chili paprikával, újhagymával, és a tengeri algával is. Az elkészült halat tálra helyezzük, körberakjuk a kínai kellel, valamint a zöldségekkel, majd a hal tetejét megdíszítjük. A színeket változtatva a tojás-, a chilipaprika-, az újhagyma- és a tengeri-algacsíkokkal. Kígyóuborkával díszítjük. A hal pároló levéhez szójamártást keverünk, mártásként használjuk.

Egy adag: 1970 kJ/470 kcal

Ajánlott ital: száraz fehérbor