Karácsonyi csizmák skandináv stílusban

Vágólapra másolva!
Nyilván temérdek amerikai filmet tudnánk említeni, ahol felrémlik, hogy a kandallónál szépen sorjáznak a kötött karácsonyi csizmácskák, várva a Mikulást. Ezt az angolszász dekorációs szokást adaptáljuk mi is.
Vágólapra másolva!

Bár a magyar kultúrában nem a Mikulás hozza a karácsonyi ajándékot, nem kell attól tartanunk, hogy a munkánk tiszavirág életű lesz. Próbálkozzunk meg vele nyugodtan, meglátjuk nem fogunk csalódni! A karácsonyi csizmák divatja behálózta egész Nyugat-Európát. Létezik angol, francia, német és skandináv verziója is. Mi az utóbbit választottuk, lévén, hogy talán ez áll a legközelebb a magyar formavilághoz. Jellemző rá a formák és minták erős redukciója, minimalizmusa. Imád kísérletezni, nem fél használni meglepő anyagokat és színtársításokat. Tradicionális karácsonyi színpár a piros és a fenyőzöld. Ezt szem előtt tartva igyekeztünk újraértelmezni a régit. A színek egy enyhébb árnyalatát felhasználva sokkal frissebb, könnyedebb hatást érhetünk el. Ezen ötletünk tervezésénél kiemelt szempontunk volt az egyszerűség és gyorsaság, így még akkor is könnyedén elkészíthetjük, ha kevésbé van jó kézügyességünk!

Forrás: [origo]

Hozzávalók:
- Vékonyfilc (rózsaszín és piros)
- Almazöld hímzőfonal
- Piros szaténszalag (1 cm-es)
- Hobbiragasztó
- Rózsaszín gombok (8 db)
- Olló
- Tű
- Sablonok




Forrás: [origo]

A csizma két oldalára rávarrjuk a filcrátéteket (szív applikációk, orr, sarok). A gombokat a szívek közepébe helyezzük. A csizma sarkát és orrát fontos, hogy ne varrjuk körbe, csakis a belső oldaluknál! Összevarrjuk pelenkaöltéssel a csizma két oldalát.

Forrás: [origo]

Forrás: [origo]

Hobbiragasztóval rögzítjük a szaténszalagot a csizma száránál. A masnit utólag kötjük rá. A csizma akasztóját a terhelhetőség miatt inkább varrjuk, mintsem ragasszuk!




Design, fotó és szöveg: Pécsi Balázs Roland
Fázisfotó: Szász Enikő