Csokis almatorta

Vágólapra másolva!
A pofonegyszerű sütemény liszt nélkül készül, így nemcsak egészséges, de a fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják. Ha diétázol, hagyd ki a mázat a tetejéről!
Vágólapra másolva!
A tészta hozzávalói:
6 tojás
20 dkg cukor
8 dkg búzadara
15 dkg darált dió
2 db reszelt alma
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál sütőpor
1 mokkáskanál fahéj
1 citrom reszelt héja és leve

A sütemény tetejére:
baracklekvár
rum
1 étcsokis tortabevonó

Így készítsd:
A 6 tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A 6 tojássárgáját 20 dkg kristálycukorral habosra kikeverjük, majd a többi hozzávalót, utoljára az almát, és legvégén óvatosan a tojásfehérjét is beleforgatjuk. Sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsiben közepes hőfokon 30 percig - tűpróbáig - sütjük. Végül a még forró süteményt rummal kikevert baracklekvárral megkenjük, és ha kihűlt, csokimázzal bevonjuk. Egy szelet biztos, hogy nem lesz elég belőle!

Forrás: Life.hu