Vágólapra másolva!
Ezt a kedves kis adventi kalendáriumot igazán kevés alapanyagból és némi varrás alapismerettel készíthetjük el. Válasszunk vidám színeket, vigyünk bele egy kis arany csillogást, és fogjunk munkához.
Vágólapra másolva!

Az északi országokban közkedvelt karácsonyi figurák a kis manók, akik most a sapkájuk alá rejtették apró ajándékaikat, hogy az adventi várakozás minden napja jól induljon!

Forrás: [origo]

Hozzávalók:

Fehér vastagfilc (a csillagoknak)
Fehér vékonyfilc (a sapkák pereméhez)
Különböző színű vékonyfilc anyagok a sapkákhoz
Arany glitteres ragasztó
Hobbiragasztó
Tű és cérna (a sapkák színeiben)
Olló


Először vágjunk ki a színes filcekből egy olyan negyed körcikket, amelynek sugara 18 cm. Majd a vastag filcből egy sablon alapján vágjunk ki egy csillagot. Cérnával erősítsük a csillagot a körcikk csúcsához, majd összeillesztve a sapka két élét varrjuk össze egyszerű fércöltéssel. Mielőtt a sapka aljánál elkötnénk, húzzuk meg egy kicsit a cérnát, hogy a sapka játékosan elhajoljon.

Vágjunk vékony fehér filcből egy kb. 1 cm széles 30 cm hosszú ívet és ezt óvatosan, finom ráhelyezéssel hobbiragasztóval rögzítsük a sapka alsó pereméhez (azért kell ezt gondosan csinálni, mert a hobbiragasztó könnyen beszívódik a filcbe, és minél jobban nyomkodjuk, annál kevésbé fog egymáshoz ragadni a két filc).

Miután a hobbiragasztó megkötött (kb. 10-15 perc), a sapka egy enyhe kemény tartást kap az alján, így nem fog eldőlni. Végül glitteres ragasztóval írjuk a számokat 1-24-ig a sapkák tetején lévő csillagra és díszítsük a fehér peremet is ezzel.
Helyezzük az elkészült sapkákat egy tálcára, és rejtsük a sapkák alá az apró meglepetéseket (például csokoládé, bonbon, dió, mogyoró, mandarin, stb.) .

Design és szöveg: Varga Judit
Fotó: Szász Enikő