Öt karácsonyfa - ami nem karácsonyfából készült

Vágólapra másolva!
Ha valaki igazi fát szeretne szenteste körbeénekelni, az még ráér a beszerzéssel, de a harmadik utas megoldások kedvelői már most elkezdhetnek azon gondolkozni, hogy honnan szerezzék be az alapanyagokat, ha valami igazán formabontót szeretnének.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Miből van?
Használt kartondoboz, műanyag háló.

Hova?
Bárhova, ahol volt vagy lesz költözés. Természetesen nem kell ragaszkodni a hatalmas fához, ha az ember visszafogja magát, feltehetőleg már hat-hét dobozból is egész pofás karácsonyfát össze lehet hozni. Csúcsdíszként megteszi egy a többinál valamivel szebb doboz, valami exkluzívabb anyagból.

Ár: ha az ember jóban van a sarki közértessel, akkor ingyen van. Legyünk jóban a sarki közértessel!


Forrás: [origo]

Miből van?
Söröshordó

Hova?
Amint az a képen is jól látható, elsősorban kertes házakba javasolt, főleg kocsmárosoknak. A szabadtéri felállításnak megvan az a további előnye, hogy a sört is kellemesen lehűti. Csúcsdísz gyanánt egy szép sörcsapot lehet még rádobni, de a műalkotás anélkül is megáll. Az égősor mindenképpen sokat dob a hangulaton.

Ár: nem olcsó, de gondoljunk arra, hogy legalább vízkeresztig nem kell sörre költeni.


Forrás: [origo]

Miből van?
Művészien elrendezett sörösüvegekből

Hova?
Az előbbi típus beltéri változata, nemcsak színével, de formájával is jobban idézi a karácsonyi atmoszférát.

Ár: ez körülbelül 250 üveg sör, az ár nyilván a sörtől is függ. Csak elsőre tűnik soknak, az üvegbetétet a végén visszakapjuk.

Forrás: [origo]

Miből van?
Használt pillepalackokból.

Hova?
Bárhova, ahol fontos a környezettudatosság és a karácsony összekapcsolása. A kompozíción nagyon sokat dobhatunk a különböző színű palackok ízléses elhelyezésével, érdemes tehát többfélét begyűjteni. Ehhez a fához talán egy kicsit későn szólunk, de ha valaki szereti az ásványvizet, akkor azért karácsonyig összejöhet egy közepes fára való.

Ár: Ha valaki szereti az ásványvizet, és idejében kapcsol, akkor tulajdonképpen nem kell rá külön költeni, mert úgyis összegyűlik magától az alapanyag.



Forrás: [origo]

Miből van?
Üdítős dobozból.

Hova?
Elsősorban úgynevezett céges karácsonyon tudjuk elképzelni az adott üdítő gyártójánál, de nem zárható ki magáncélú alkalmazása sem, magas fokú márkaszeretet, és fokozott üdítőfogyasztás esetén. A képen a díszítést hagyományos üveggömbökkel (ún. karácsonyfadísz) oldották meg, mi azonban nem tartjuk rossz ötletnek az üdítős dobozok zsinegre felfűzött, majd girlandként fölaggatott nyitó izéit.

Ár: Próbáljuk megszponzoráltatni, és akkor gombokból kijön.