Vágólapra másolva!
Ha közeledik advent első vasárnapja, akkor ideje nekilátni az adventi koszorú elkészítésének. Ezt a műveletet minden évben pavlovi reflexekkel visszük végbe, hiszen a négy égő gyertya nélkül nincs karácsonyi várakozás, ezt már egészen gyermekkorunktól fogva tudjuk jól.
Vágólapra másolva!

Erre gondolva, lelki szemeink előtt megjelennek a különböző termések, szárított citrom- és narancskarikák, moha, sőt még a piros-, arany- és ezüst műalmácskák is. A klasszikus adventi koszorú valóban jól mutathat, de képzeljük el, miként is nézne ki otthonunk, ha mondjuk a modern ülőgarnitúrához biedermeier ihletésű dohányzóasztalt választottunk volna a nappaliba. Nos, pont ez a helyzet az adventi koszorúval is! Amennyiben azt szeretnénk, hogy pontosan illeszkedjen fiatalos és modern otthonunk képébe - ha már annyit munkálkodtunk az elkészítésével -, úgy érdemes stílusban is ehhez alakítani.

Újraértelmeztük így az adventi koszorú fogalmát. Még trendibbé, fiatalosabbá és csajosabbá tettük. A szalmakoszorú ridegségét gyöngyökkel tettük elegánssá, hogy otthonod adventkor is stílusos maradjon! Hagyományosan az adventi koszsorú gyertyaszínei a következők: három lila és egy rózsaszín. Mi egy kissé puhítottuk a kontrasztot, így négy levendula színű gyertyát használtunk. A koszorúból kinövő, és a gyertyára felcsavarodó gyöngyök futurisztikus hatást váltanak ki. Az elkészítése nem tart tovább egy fél óránál, így egészen biztos, hogy bőven lesz még időnk meggyújtani azt az első gyertyát!

Hozzávalók:

25 cm átmérőjű szalmakoszorú
4 db levendula színű gyertya
4 db gyertyatüske
Arany kötözőzsinór
Arany hobbidrót
Lila mikronfólia
Levendula- és lila színű teklagyöngyök (5 mm átmérőjű)
Lila színű teklagyöngyök (12 mm átmérőjű)
Lila színű varrható flittersor
Gombostű
Olló


Vágjunk csíkokat a mikronfóliából, és kössünk masnit belőlük a koszorún négy irányban!

Tekerjük át az egész koszorút arany kötözőzsinórral! Gombostűvel rögzítsük a koszorún a különböző gyöngyöket, a nagyobb gyöngyök tetejére tegyünk egy-egy szem flittert is, hogy megfogja őket a gombostű!

Forrás: [origo]

Az arany színű hobbidrótra fűzzünk gyöngyöket, gombostűvel rögzítsük a gyertyához, és tekerjük vele spirál alakban körbe a gyertyát!

Forrás: [origo]

Design: Rónai Éva
Fotó: Szász Enikő
Írta: Pécsi Balázs Roland