Gyerekek a láb alatt - karácsonyi programok kicsiknek

Vágólapra másolva!
Az iskolában téli szünet, otthon viszont a készülődés miatt feje tetején áll a ház. Valamit ki kellene találni a gyerekeknek, hogy ne legyenek láb alatt. Mozgósítsuk az előrelátó barátnőket, a takarítani utáló apukákat, na meg a türelmes nagymamákat, és nézzünk ki nekik pár helyet, ahova kirándulhatnak, míg mi tüsténkedünk a lakásban. Segítünk.
Vágólapra másolva!

Szerencsére enyhül az idő, így ki lehet már merészkedni a szabadba, az egyik program tehát kirándulás is lehet. A Budakeszi Vadasparkban működő Bagolyvár Birodalom gyermekfoglalkoztatókat szervez a téli szünetre, az első alkalom december 23-án lesz, amikor a gyerekek nyomkereső kalandtúrára indulhatnak a hóban, a szarvasokat pedig meg is etethetik.

A kinti programok mellett vannak bentiek is, a jó melegben rénszarvas szalvétatartót lehet készíteni. Négy alkalom lesz még ezen kívül: december 28., 29., 30. és 31.: madárnap, séta, eleségválogatási verseny, hóember-építés és gyerekszilveszter. A foglalkozások ára 700 Ft (400 + 300 Ft a vadasparki belépő), jelentkezni előre kell: Körmendi Csilla : 06-30-531-5577.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben hat éve nyílt meg a gyermekfoglalkoztató Állatkert Játszóház néven összesen 800 négyzetméter területen és legalább ugyanennyi darab játékkal (lenti képünkön látható belőle egy tenyérnyi részlet). A gyerekparadicsom karácsony előtt sem pihen, december 23-án délután maszkolás lesz, vagyis a profi sminkmesterek minden maszkot elkészítenek a gyerekeknek, amit csak ők kitalálnak. A nagymamák sem fognak unatkozni, ők beülhetnek a különleges szülőmegőrzőbe.

A sok játék után érdemes menni egy kört az Állatkertben is, ahol december 24-ig minden 14 év alatti gyerek ingyen léphet be, és ahol az ünnepre való tekintettel élőnagyságú betlehemi élőképet rendeztek be a látogatóknak. Mónus Béla fafaragó művész két évvel ezelőtt készítette el tizennégy figurából álló kőrisfa kompozícióját, az Állatkertben eleven háziállatok csatlakoznak hozzájuk. Az Állatkert Játszóház önálló bejáratát a Nagycirkusz mellett találjuk, de természetesen az Állatkertből is megközelíthető. A belépő ára az eltöltött időtől függ: 1000 Ft / óra.

A Csodák Palotája talán az első dolog, ami eszünkbe jut, ha arról esik szó, hova csaljuk el a gyerekeket az otthoni készülődés alatt, de talán nem felesleges megemlíteni újra. A kipróbálható játékok látványos és módon mutatják be a fizika világát, még felnőtt fejjel is nagyon lehet élvezni az interaktív kiállítást. A tárlatot folyamatosan fejlesztik, vagyis ha több éve voltunk utoljára, épp itt az ideje meglátogatni újra. Egy felnőtt és egy gyerek 2450 Ft-ért léphet be.

És egy tipp azoknak a szülőknek, akik nem tudtak szerezni nagyit, viszont szívesen beadnák egy-két órára a lurkót a bevásárlás alatt: az ecseri vár adventi óvodát működtet december 31-ig. Pár órára, de akár egész napra itt lehet hagyni a gyereket, a szervezők nagy tapasztalattal rendelkeznek gyermekszórakoztatás terén, elég csak a honlapjukra vetni egy pillantást. A gyerekek kapnak ebédet, uzsonnát, gyümölcsöt, és mindez egy napra 2490 Ft-ba kerül. Csak hétköznap! Jelentkezni itt kell: Szűcsné Megyesi Gabriella 06-30-557-7535