Karácsonyi bemelegítés az egész családnak

Vágólapra másolva!
Nemcsak rohanásból és idegeskedésből áll az ünnepi készülődés: számos program segít minket a karácsonyra hangolódásban az ezüsthétvégén is. Betlehemes bábjáték és ajándékkészítés-tanítás, a két nagy gyerek kedvenc: Halász Judit és Szalóki Ági koncertje - a szombati programokból gyűjtöttünk össze egy csokorra valót.
Vágólapra másolva!

December 12-én délelőtt 11 órakor kezdődik a Marczibányi Téri Művelődési Központban a Karácsonyi Csillag című betlehemes bábjáték. A Ziránó Színház és a Magamura Alkotóműhely közös előadását három éves kortól ajánlják. A darab kifejezetten abból a célból készült, hogy az óvodás és kisiskolás korosztály számára is érthető módon mutassa be, hogy mit is ünneplünk karácsonykor. Nemcsak ezért érdemes szombaton ellátogatni a Marczibányi térre: ajándék-, ünnepi dísz- és dekoráció kreálásához sajátíthatunk el fortélyokat a 10 órától délután háromig tartó karácsonyi ajándékkészítő foglalkozáson. A programhoz tartozó vásáron pedig iparművészek és kézművesek egyedi alkotási közül válogathatunk meglepetéseket szeretteinknek.

Halász Judit december 12-én karácsonyi gyermekkoncertet ad a Klebelsberg Kultúrkúrián. Az énekesnő csaknem harminc éve a mindenkori gyerekközönség kedvence, 1986-ban a gyerekek szavazatai alapján kapta meg a Mosoly-Rend Lovagja címet. Dalain számos generáció nőtt fel, és hallgatja újra őket szívesen akár felnőtt fejjel is. Így az sem meglepő, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel kétszer lép színpadra szombaton: 11 és 16 órakor. A műsorban Petőfi Sándor, Zelk Zoltán, Tamkó Sirató Károly, Tóth Krisztina, Szabó T. Anna és Bródy János megzenésített műveit hallhatják tőle kicsik és nagyok.

Szalóki Ági legfrissebb, az egész családnak szóló lemezét mutatja be élőben szombaton a Millenáris Parkban délután négy órakor. A november végén megjelent Gingalló című albumon - a finom, törékeny énekesnőtől már megszokott módon - népdalfeldolgozások és énekelt versek találhatók. Többek közt Szabó T. Anna, József Attila, Tamkó Sirató Károly és Weöres Sándor alkotásokat hallhatunk Szalóki Ági tolmácsolásában, valamint meséket Cserhalmi György előadásában.
Az egyórás lemezbemutató sok énekkel és tánccal dúsított interaktív zenés foglalkozás, ahol a művésznő kvartettjéhez csatlakoznak az albumon közreműködő zenészek is. A Millenárison nemcsak az egész családot megmozgató koncert a szombati vonzóerő: betlehemes előadás, hangszerbemutató és kézműves foglalkozás is várják a családokat. Ez utóbbin az érdeklődők megismerhetik többek közt a bábkészítés és a selyemfestés rejtelmeit.