Hozzávalók:
|
Elkészítés módja:
Az élesztőt elmorzsoljuk, a cukorral langyos tejben feloldjuk, és meleg helyen letakarva, 10 perc alatt felfuttatjuk. Kissé megolvasztjuk a margarint és a lisztet, a cukrot, a sót, a tojást és az élesztőt hozzáadva sima tésztát gyúrunk.
Két egyforma cipót formálunk belőle, az egyikbe belegyúrjuk a kakaóport, majd meleg helyen hagyjuk a duplájára megkelni. Ezután a tésztacipókat jól átgyúrjuk, és hosszú rudat formázunk belőlük. A kakaós és sima rudat összefonjuk és koszorú alakban tesszük a kivajazott sütőlemezre, hagyjuk még tovább kelni.
Sütés előtt megkenjük felvert tojássárgájával, és előmelegített sütőben, 180 fokon, 25-30 percig sütjük. Megszórhatjuk díszítőcukorral is.