Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Huszonöt éve alapították a Baker & McKenzie budapesti irodáját

Vágólapra másolva!
Budapesti irodája alapításának huszonöt éves évfordulóját ünnepelte tegnap a Baker & McKenzie, amely 1987-ben az első olyan nemzetközi jogi tanácsadó cég volt, amely irodát létesített a magyar fővárosban. A budapesti iroda hivatalos neve jelenleg a Kajtár Takács Hegymegi-Barakonyi Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda.
Vágólapra másolva!

A Szépművészeti Múzeumban tartott fogadáson az iroda egyik vezető partnere, Takács P. Pál elmondta: több alkalommal is sorsfordító döntéseket kellett meghozni az elmúlt huszonöt év során, az elsőt például akkor, amikor a kilencvenes évek utolsó harmadára véget értek a nagy privatizációk, és több nemzetközi ügyvédi iroda döntött a Magyarországról történő kivonulás mellett, a Baker & McKenzie azonban maradt.

A második nagy döntés során arról kellett határozni a kétezres évek elején, hogy specializálódjanak egyes szakterületekre, vagy minél szélesebb, átfogóbb, minden lehetséges nagy vertikumot magába foglaló szolgáltatásnyújtás mellett döntsenek - az utóbbit választották, és ez az elhatározás helyesnek bizonyult.

Az [origo] adatbázisa szerint, a Baker & McKenzie az évek során, számtalan határokon átnyúló és közvetlen külföldi befektetéses tranzakcióban vett részt olyan iparágakban, mint a hírközlés, gyógyszergyártás, olaj- és gázkereskedelem, energiaszolgáltatás, élelmiszer-feldolgozás és autógyártás, és az iroda közép-kelet-európai központként, és délkelet-európai hídfőként is működik. Ügyfeleik között egyaránt megtalálhatóak multinacionális cégek, tőzsdén jegyzett magyar vállalatok, a magyar állam szervei, nemzetközi befektetési bankok és egyéb pénzügyi intézmények.

Tavaly egyébként az ügyvédi szakma legelismertebb nemzetközi rangsorának élére került a Baker & McKenzie, mivel elnyerte a Chambers and Partners "Az Év Közép- és Kelet-Európai Ügyvédi Irodája 2011" díját. A Baker & McKenzie idén már a Chambers and Partners "Az Év Európai Ügyvédi Irodája 2012" díját nyerte el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről