Januártól a földhivatalok is integrálódnak

Vágólapra másolva!
Januártól kezdik meg működésüket a fővárosi és megyei kormányhivatalok, ahová a területi államigazgatási szervek egy része, így a földhivatalok is integrálódnak - hangzott el a Budapesti Ügyvédi Kamara hétfői, ingatlan-nyilvántartási konferenciáján.
Vágólapra másolva!

Földhivatali vezetők voltak az előadói annak a hétfői konferenciának, amelyet a Budapesti Ügyvédi Kamara V. kerületi, Szalay utcai dísztermében tartottak.

Elhangzott: a regionális államigazgatási hivatalok helyett szeptember 1-jével kezdték meg működésüket a fővárosi és a megyei közigazgatási hivatalok, 2011. január 1-jétől pedig ezek jogutódaiként jönnek létre a fővárosi, valamint megyei kormányhivatalok.

Az [origó] információi szerint a területi államigazgatási szervek mintegy fele integrálódik a kormányhivatalokba, melyeket a kormánymegbízottak mellett a hivatalvezetők és szakmai helyetteseik, a főtitkárok irányítanak majd.

Borsay Tamás, a Fővárosi Földhivatal hivatalvezetője elmondta, hogy a januári változás kezdetben még elsősorban funkcionális integrálódást jelent, ám a későbbiekben az ügyfélszolgálati irodák, úgynevezett kormányablakok is elláthatnak bizonyos tevékenységeket, például a tulajdoni lap-szolgáltatást.

A jövőben a fővárosi 2. szám földhivatal megszűnik, és feladatát a Bosnyák téri 3. számú hivatal végzi el - a változásoktól százmillió forint megtakarítást remélnek a szakemberek. A földhivatali vezetők ezt követően a konferencián résztvevő ügyvédek gyakorlati kérdéseire válaszoltak.