MN: Orbán az északi részek helyi vezetőivel egyeztetne a közbiztonságért

Vágólapra másolva!
A Fidesz keddi, késő éjszakába nyúló elnökségi ülésén fektette le az alakuló kormány első feladatait - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint szó volt többek között arról, hogy Orbán Viktor az északi megyékbe utazik, hogy helyi vezetőkkel egyeztetve állítsa helyre a közbiztonságot.
Vágólapra másolva!

Késő estébe nyúlt a Fidesz elnökségi ülése kedden - olvasható a Magyar Nemzet szerdai számában. A lap szerint az ülésen téma volt, hogy a Varga Mihály vezette gazdasági tényfeltáró bizottság néhány héten belül elkészíti az ország valós pénzügyi helyzetéről szóló jelentést, majd három részből álló tervet nyújtanak be a parlamentnek.

A tervben az adórendszerbeli változásokról, a bürokráciával szembeni támadásokról és az önkormányzatokkal történő együttműködésről szóló elképzelések szerepelnek majd - írja a Magyar Nemzet.

Orbán Viktor korábban hangsúlyozta, hogy a gazdasági növekedés beindítása és a közbiztonság helyreállítása nem tűr halasztást. A lap szerint utóbbi érdekében az elnök a közbiztonsági szempontból legkritikusabb északi területekre látogat, hogy egyeztessen a helyi település- és roma vezetőkkel, a rendőrőrsök irányítóival.