Szijjártó: Szeretnék másfél órával idősebb lenni

Vágólapra másolva!
Másként, de izgul a Fidesz vezetése a második fordulóban is - ismerte el az MTV-nek Szijjártó Péter, aki szeretne már másfél órával idősebb lenni. A párt elnöki stábjának vezetője szerint a második forduló tétje, hogy milyen gyors lesz a kilábalás a válságból: kétharmaddal állítólag könnyebb lesz, a nélkül lassabb és fájdalmasabb.
Vágólapra másolva!

"Az első fordulóban az emberek már döntöttek, most a létrehozandó nemzeti egység mértékéről kellett dönteni" - mondta az MTV-nek nem sokkal a 19 órás urnazárás után Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője. Szijjártó az alacsony részvételi adatokra utalva azt mondta: Örömteli, hogy az eldöntött kérdés ellenére is ilyen sokan mentek el szavazni.

"Minél szélesebb a felhatalmazás, annál gyorsabb lesz a kilábalás" - mondta Szijjártó arra a kérdésre, hogy miben segítheti a kormányzást a kétharmados többség megszerzése. Szijjártó szerint ha nem kapnak kétharmados felhatalmazást, akkor "lassabb, több vitával terhelt, fájdalmasabb" lesz a válságkezelés. "Másféle izgalom ez" - mondta az elnöki stáb vezetője arra a kérdésre, hogy most vagy az első forduló előtt izgul-e jobban a Fidesz elnöksége. "Szeretnék másfél órával idősebb lenni" - ismerte el Szijjártó.