Orbán tagadja, hogy vannak miniszterjelöltek

Vágólapra másolva!
Még nem dőlt el, kik lesznek a tagjai a következő kormánynak - jelentette ki Orbán Viktor Fidesz-elnök, aki szerint a második forduló végéig nem is lesz döntés erről. Orbán közölte azt is, hogy a következő napokban valamennyi függőben lévő körzetet végiglátogatja.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor szerint nagy mértékben a második forduló eredményétől függ a leendő kormány összetétele. A Fidesz elnöke pénteken újságíróknak a szegedi sétálóutcán nyilatkozva határozottan cáfolt minden, a leendő kormány összetételéről és a miniszteri posztokról napvilágra került hírt.

Orbán szerint a szavazókkal szembeni tiszteletlenség lenne a választások végeredményének megszületése előtt erről döntést hozni. "A két választási forduló között a feladat az emberekkel találkozni és meghallgatni őket" - közölte a politikus, majd hozzátette, hogy emiatt a következő napokban végiglátogat minden függőben lévő körzetet.

A Fidesz kormányzati terveiről eddig kiszivárgott információk szerint a párt várhatóan a jelenleginél jóval kevesebb minisztériummal fog kormányozni. Az MTI szerint két kormányfőhelyettese is lehet Orbán Viktornak: Varga Mihály, a Fidesz alelnöke és Semjén Zsolt, a KDNP elnöke. A Fidesz-frakció lehetséges vezetője Lázár János, hódmezővásárhelyi polgármester lehet, a kancelláriát Navracsics Tibor, a párt jelenlegi frakcióvezetője vezetheti, Matolcsy György pedig a gazdasági miniszterségre esélyes.

Kövér László és Schmitt Pál neve lehetséges házelnökként merült fel, de korábban Pelczné Gáll Ildikó neve is szóba került.

A Heti Válasz csütörtöki számában arról írt, hogy a vagyongazdálkodási tárca vezetője Fellegi Tamás üzletember lehet, a földművelésügyet Fazekas Sándor karcagi polgármester kaphatja, a humán csúcstárcát pedig valószínűleg Réthelyi Miklós, a Semmelweis Egyetem korábbi rektora irányítja majd. Ismét létrehozzák a belügyminisztériumot, melynek vezetésére Pintér Sándor a legesélyesebb. Pintér neve különösen azt követően merült fel, hogy március végén megvált biztonsági cégétől. A honvédelmi miniszteri széket Hende Csaba kaphatja meg a Heti Válasz szerint.