Vágólapra másolva!
Nem indít nyomozást az ügyészség a Kubatov-felévtelek miatt, mert nem találta megalapozottnak az MSZP politikusai által tett feljelentést az ügyben. A múlt héten nyilvánosságra került felvételeken állítólag a Fidesz pártigazgatója beszél kampánycsend-sértésről és a szavazóikról vezetett online adatbázisról.
Vágólapra másolva!

Elutasította az ügyészség a Kubatov-videóval kapcsolatos MSZP-s feljelentéseket - jelentette be Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. Az ügyben Puch László és Lendvai Ildikó tettek feljelentést. Az ügyészség szerint a feljelentésekben foglaltak alapján nem állapítható meg bűncselekmény. Azt nem vizsgálták, hogy kinek a hangja hallható a felvételen.

A múlt héten nyilvánosságra került több részlet egy felvételből, amelyen állítólag Kubativ Gábor, a Fidesz pártigazgatója beszél. Az egyik állítás az, hogy a Fidesz a pártvezetés tudtával online adatbázist épített ki a választók személyes adataiból és pártszimpátiájukra vonatkozó információkból, és a tavalyi pécsi polgármester-választáson voltak adataik a szocialisták támogatóiról (részletek itt). Később egy olyan részlet jelent meg a Kuruc.info nevű szélsőjobboldali portálon, amelyen egy szintén a pécsi választáson történt kampánycsend-sértésről van szó (erről részletek itt).

A Fidesz nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy a felvételen valóban Kubatov hallható (a Fidesz reakciójáról bővebben itt olvashat).