Kóka tagadja, hogy az LMP-t segítette volna

Vágólapra másolva!
Kóka János az SZDSZ frakcióvezetője tagadja, hogy kopogtatócédula gyűjtésben segítette volna az LMP-t. Az SZDSZ kedden közölte, hogy úgy tudják, Kóka segítette az LMP kampányát, ezért etikai vizsgálatot indítanak a politikus ellen.
Vágólapra másolva!

Semmilyen kapcsolatban nem állok az LMP-vel és nem segítettem a pártot az ajánlócédula-gyűjtésben sem - írta szerdai közleményében Kóka János, az SZDSZ parlamenti frakcióvezetője.

"Ezzel együtt is meggyőződésem, hogy az LMP százszor hitelesebben képviseli a tőlem igencsak távol álló zöld, baloldali gondolatot, mint Dávid Ibolya, Demszky Gábor, Mesterházy Ernő és Retkes Attila politikai torzszülöttje a hozzám amúgy közel álló piacpárti ideológiát" - fogalmaz közleményében a politikus.

Az MTI kedden az SZDSZ-re hivatkozva azt írta, hogy Kóka az ajánlószelvények gyűjtésével és a párt rendezvényeinek támogatásával segítette a Lehet Más a Politika kampányát. Ezt követően Retkes Attila, az SZDSZ elnöke felkérte a párt jószolgálati és etikai bizottságát, hogy a választás első fordulója után indítson etikai vizsgálatot annak kiderítésére, hogy Kóka valóban segítette-e az LMP kampányát.

Schiffer András, az LMP listavezetője kedden hazugságnak nevezte ezeket az állításokat.