Szabálytalan táblák miatt jelentették fel a Fideszt

Vágólapra másolva!
Engedély nélkül szerelt választási hirdetéseket közlekedési táblákra és villanyoszlopokra a Fidesz Szombathelyen. A helyi választási bizottság a jobbikos képviselőjelölt kifogása alapján feljelentést tett az önkormányzati rendelet megszegése miatt.
Vágólapra másolva!

Jogszabályt sértettek a Fidesz aktivistái Szombathelyen, amikor a kampányra készült úgynevezett megállító tábláikat közlekedési táblák oszlopaira, illetve kandeláberekre helyezték el - tájékoztatta az MTI-t szerdán Fekete Csilla, a Vas megyei 1-es számú választókerület választási bizottságának elnöke. A határozat nem jogerős, az ellen a párt - vagy bármely választópolgár - három napon belül a területi választási bizottságnál fellebbezhet.

A táblák miatt Balassa Péter, a Jobbik képviselőjelöltje nyújtott be kifogást. A bizottság határozatában eltiltotta a Fideszt a további jogszabály-sértéstől és feljelentést tett az önkormányzati rendelet megsértése miatt. A választási bizottság elnöke szerint a Fidesz a kifogásolt táblák kihelyezésére nem kért és nem is kapott engedélyt.