Lemond kormánybiztosi posztjáról Horváth Csaba

Vágólapra másolva!
Horváth Csaba korábbi MSZP-s főpolgármester-helyettes a jövő héten lemond a budapesti kormánybiztosi posztjáról. Horváth a döntést azzal indokolta, hogy elvégezte a vállalt feladatait.
Vágólapra másolva!

Jövő héten visszaadja megbízatását Horváth Csaba, a főváros ügyeivel megbízott kormánybiztos. Erről Horváth beszélt az ATV szerda esti Egyenes beszéd című műsorában.

Horváth - aki korábban MSZP-s főpolgármester-helyettes volt - a főváros és a kormány közötti szerződést véglegesítő kormányülés után távozik posztjáról. A megbízatás visszaadását azzal indokolta, hogy a kormánybiztosként vállalt feladatait elvégezte, ezek közül a legfontosabb volt a főváros és a kormány közötti szerződés a BKV-ról, amit szerdán fogadott el a Fővárosi Közgyűlés.

A Fővárosi Közgyűlés szerdán hagyta jóvá a BKV finanszírozásáról szóló, a kormány és a főváros között kötendő szerződést. Ennek értelmében a főpolgármester felhatalmazást kapott annak a dokumentumnak az aláírására, amely összességében 22,5 milliárd forint állami támogatást biztosít a tömegközlekedési vállalatnak.